Lerkrukor

Idag har jag fyndat två lerkrukor på Myrorna för bara 25 kr styck. Överstrykningspennan ligger där för att visa hur enormt stora de är.

Kumla-kalaset

Idag har jag bevistat Kumla-kalaset. Köpte en tjusig lite riviera-inspirerad solhatt i en underbar gammeldags hattaffär som innehas av en lika underbar pratsam dam.


På torget ligger en mäklare som har ett sålt hus utbildat i fönstret :)


Hänne kan man dra snör!

Lunch på Slottskrogen

Idag blev det lunch med Frau Biber och Hr Schnabel på den nyöppnade (?) Slottskrogen. Buffélunch som kostade 100 kr, dvs. inte alls i linje med mina försök att banta + spara pengar. Men det var iaf väldigt gott och jag fick mig en alldeles egen grillad quornfilé!

Är man väldigt strikt vegetarian bör man dock se upp med grillningen eftersom man använder samma grill och verktyg som till köttet, även om qournen fick ligga och grilla lite vid sidan om i ett eget hörn. Men det var matiga och fina sallader, goda geggor, bröd, såser och vildris på buffén, så man skulle fått bra valuta för pengarna även utan det grillade.

Ser kanske lite tomt ut på bilden nedan men bara 5 min efter att vi satt oss smällde det till och så var det proppfullt och kö ända ut till ingången.En tur till Parkhallen

Idag utökade jag längden på rundan lite och det gick rätt bra. Men man har ju lite mer i bena när man haft vilodag innan. Jobbigt var det dock ett par km där det var lite öppet och motvinden tog i så det kändes som man stog still.

Ännu jobbigare är det att springa förbi alla uteserveringar där folk sitter med pizza och kall öl. Och inte blir det bättre av att en av dom dessutom är en vedugnspizzeria *dreglar*

Dagens wildlife: Ulrika har sin gås, själv blev jag för andra gången i år uppvaktad av en mås som hängde med en bra bit och cirklade runt ovanför huvet och gjorde utfall neråt under vilt skriande. Tror det var på exakt samma ställe som förra gången, undrar om det var samma mås...

Runda: Parkhallen
Tid: 48,22
Antal avklarade km idag: 7
Totalt avklarade km: 325
Antal km kvar till ÅSL: 375
Vikt: 62, uh!

Miiooooo

Skönt väder även idag. Blev en tur åt det andra hållet; är vackert där längs ån men tyvärr lite tråkig väg dit eftersom man får stå och vänta vid alldeles för många rödljus. Fick sällskap av J idag - man har nytta av bra kondis även om man utövar sporter där en motor gör mesta jobbet :)

Runda: Mio
Tid: 33,56
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 318
Antal km kvar till ÅSL: 382
Vikt: Våga inte väga idag heller :(

Sushi i solen

Idag blev det sushi med Pernilla på EastWest. Bättre organiserat och mindre kö denna gång. Det var jättegott som vanligt och jag fick extra mycket wasabi :)

Nytt försök med löpning

Nu har det blivit ett långt uppehåll med löpningen. Igen. Först var det några dagar när jag nös som en tok och inte vågade ge mig ut ifall jag höll på att bli förkyld. Sen var det några dagar med alldeles för mycket jobb för att jag skulle orka göra nåt överhuvudtaget när jag kom hem. Och nu har det varit fullt upp med midsommarfirande och återhämtning efter det :S

Men idag var vädret underbart och jag bestämde mig för att ge mig ut, trots ännu en dag med nästan 10 timmars jobb. För att inte bli avpeppad av min dåliga form så tog jag det väldigt lugnt. Blev nog en av årets långsammaste tider, men å andra sidan kände jag mig fortfarande pigg och rask när jag kom hem.

Dagens mest skrämmande upplevelser var att jag höll på att bli påkörd av fetton på cykel vid två olika tillfällen. Först var det en liten (till ålder, ej storlek) grabb som envisades med att köra på fotgängarsidan av den kombinerade gång- o cykelbanan och försökte preja upp mig på gräskanten. Sen kom en enorm dam utfarande i full fart från gården framför PHV-husen. Utan att slänga det minsta lilla öga på trottoaren hon körde ut på. Tänk om jag hade hamnat under henne, då hade jag nog till och med jag blivit platt!

Runda: Slussen
Tid: 28,30
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 313
Antal km kvar till ÅSL: 387
Vikt: törs inte väga mig nu, men imorse var det 62

Äntligen lite varmare väder!

Idag blev det en sittning mitt emot slottet.

Midsommar lunch

Nu har vi precis avnjutit lunch så här på midsommarafton.


Jag hade bakat focaccia med örter och flingsalt.


Min lunch bestod bl.a. av ostar och vin. Äter ju inte sill.

Och hur jag än försöker, trots vänners idoga påpekanden, så kan jag inte tycka att färskpotatis är speciellt gott. Går ner bara om den är indränkt i smält smör, salt o peppar.


J tycker om kall fisk.


Det gör Baffi också.

Morgonblogg

Händer inte ofta att jag har datorn på så här tidigt på morgonen! Anledningen är att jag ville lägga på lite ny musik som jag fått av snälla J på min mp3-spelare. Glömde göra det igår kväll eftersom jag var fullt upptagen med att titta på såna fina program som Paris Hilton BFF och Hells Kitchen...

Idag är för övrigt dagen då jag inleder intensiv bantning inför Heléns bröllop (hur var det A-L, fick du några tips på snabb minskning?). Vägde in på enorma 63 kilo i morse, en status som jag annars bara uppnått efter en veckas all-inclusive o dyl. Hade tänkt börja efter midsommar men insåg att det finns ju två vardagar innan att vara duktig på!

Så idag kommer mina kollegor att få se mig äta en HALV portion rödbetsrisotto till lunch! Och fylla magen med te under resten av arbetsdan. Men te... även om det är rätt gott så är det ju så tråkigt... hålla på med vattenkokaren ocn kladdiga påsar. Mycket lättare att gå och trycka sig en mugg varm choklad!

Lotta Diakon

Idag var vi till Uppsala och kollade när min kompis Lotta vigdes till diakon. Det var mäktigt, med stora kyrkan och biskop och allt, om än lite långdraget speciellt när man började bli akut hungrig. Och då blev det nattvard med en massa text som handlade om att bryta och äta bröd! Funderade på att göra en kupp och kidnappa oblat-fatet men kom på bättre tankar!


Lotta är snabb!


Sen blev det mottagning hemma hos familjen:


H & C var också på plats!

Spenat-gnocchi

Gjord från grunden (kokat potatis, kokat spenat osv). Så gott med smält smör, riven parmesan och salt&peppar. Värt varenda minut av skalande och kletigt knådande!

Bock

Idag har jag fyndat en fin bock på Bröd till Bröder på Gamla Gatan. Den ska målas i nån cool färg och få fungera som Hälsingebock i mitt hem.

Sommarutflykt med jobbet

Enhetens årliga sommarutflykt skulle ha ägt rum nere vid Oset men var tvungen att flyttas in pga det usla vädret. Så i stället blev det god mat och bowling på Strike!


Fika med Lena K

Idag blev det en fika med min gamla häst- och cykelkompis Lena, som nu har flyttat tillbaka efter sin sejour i Gävle. Det var skoj att ses, mycket prat att ta igen :)

Här är det ivriga diskussioner med släkten inför morgondagens runda kring Vättern - blir det storm eller inte?

Dagens

I söndags blev det inte tillfälle. Och igår kom J för vi var tvungen att fixa med att betala handpenning på huset så då blev det inte heller tillfälle. Och idag när jag hade tid och vädret var fint så gick det ändå trögt.

Runda: Gustavsvik
Tid: 38,01
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 308
Antal km kvar till ÅSL: 392
Vikt: 62

IKEA-bäver

Idag har vi varit på IKEA. Det jag skulle titta efter fanns inte. Men träffa på några bävrar i fynd-hörnan:

Skogslöp o nyttig drink

Efter regnet kom en glipa - då kunde man springa :)
Blev i skogen för att skona Js stackars knä. Kändes trögt för mig hela vägen runt men kom iaf under 30 min.

Nu har jag gjort en god återhämtningsdrink på kiwi, Campari och mineralvatten. Betydligt godare än man kan tro utifrån det något mysko utseendet!


Runda: Karlslund 5an
Tid: 29,16
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 302
Antal km kvar till ÅSL: 308
Vikt: 62

Kattutställning

Nu har vi varit på kattutställning på Conventum och sett väldigt många vackra och charmiga katter. Kunde inte hitta nån som var lika stor som Baffi! Men såg i alla fall en stor maffig britthane:


Och två underbara små brittfröknar:

Kaja

Och om man väntar tillräckligt länge kan man få se en pipiiii på balkongräcket!
!

Icke löp

Där rök mitt nya duktiga liv - skulle ju springa idag eftersom jag inte gjorde det igår. Men nu sitter jag här och känner att jag inte kan förmå mig att ta mig ut. Hur mycket jag än försöker. Lägger in en bild på Baffi i stället. Han ligger och softar på fönsterbrädan.

Dagens löp - inte så kul idag heller

Idag var det kallt och eländigt att springa. Blåste mer eller mindre storm, och naturligtvis från norr. Inte nog med att det är kalla vindar, är ju skönt att ha vinden i ryggen på hemväg och just norrut är det enda håll där jag inte har nån runda. Anledningen är att då skulle jag få springa fram och tillbaka genom mitten av stan vilket inte är så kul.

Så jag tog en tur västerut i hopp om att åtminstone slippa få vinden rakt framifrån. Men ändå var det så man stog still ibland. Som pricken över i:t började det dessutom regna. Och jag hade extrem otur vid två av trafiklysena, så där fick man adda ett par minuter på en redan dålig tid. Trodde jag. Hade faktiskt en av årets bättre tider på sträckan och om inte om varit om så... Kanske inte formen är så dålig ändå.

Alltid nåt att glädjas över. Tog mod till mig och vägde mig idag, det var ingen kul upplevelse. Nästan 63 kilo, det är nog mer än jag nånsin vägt i hela mitt liv, buäää! Så nu står den nyttiga soppan och puttrar på spisen. Och jag har druckit en färskpressad smoothie färskpressad av mig själva på färska frukter. Önskar det var fredag - då skulle jag äta Salt&Vinägerchips och dricka vin!

Runda: Mio
Tid: 33,06
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 297,5
Antal km kvar till ÅSL: 402,5
Vikt: 62,5

Slussen i regn o rusk

Har bestämt mig för att springa varje dag. Bara sjukdom eller nåt väldigt viktigt förhinder är giltig orsak för att låta bli. Det räcker inte att springa bara 2-3 ggr i veckan om man vill bli bättre samt gå ner i vikt.

Så jag masade mig ut idag också trots att det var riktigt dåligt väder.

Runda: Slussen
Tid: 27,06
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 292

Antal km kvar till ÅSL: 408
Vikt: vågade inte väga mig idag heller :( 


Långsammare än långsammast - idag igen!

Nåja, jag hade ju bestämt mig för att ta det lugnt. Men det var jobbigt ändå, så blir det väl när man slarvar med träningen...

Dagens negativa:
1) En ihärdig motvind som helt plötsligt dök upp när jag vände av hemåt borta vid Parkhallen. Om jag vetat om den hade jag valt att springa åt ett annat håll så jag fått den i ryggen på hemvägen.
2) Blev utsatt av angrepp från en mås som envist dök mot mig om och om igen medan den skrek argt. Tyckte jag såg hur det svischade till av nåt vitt vid ett tillfälle - gav upphov till hysteriskt letande av måsskit på mig själv när jag kom hem.
3) Hade tydligen inte till fullo digesterat dagens lunch eftersom den låg kvar och skvalpade i magen som en stor, tung, håll-framkallande klump.

Dagens positiva:
1) Det var två personer som vid två helt olika tillfällen stannade i sina bilar vid övergångsställen och vinkade fram mig fast dom kunde valt att bara mosa på. Tack till er gullisar!
2) Fick en ofrivillig andningspaus (med avslagen tidtagning) då jag träffade på en av jobbets nyblivna pensionärer NisseR som varit på Fornaboda och vunnit pengar på de fyrbennta. Grattis Najse!
3) Vädret. Jag säger bara: VÄDRET! Är en njutning att vistas ute när det är så här varmt o skönt!

Runda: Parkhallen
Tid: 49,00
Antal avklarade km idag: 7
Totalt avklarade km: 288
Antal km kvar till ÅSL: 412
Vikt: Väljer att inte väga mig idag - rädd för chocken

RSS 2.0