Bowling

Idag blev det lite bowling på Strike&Co. Jag gick ut hårt med en serie på 147:


Sen gick det väl inte riktigt lika bra för mig.... J ryckte upp sig och vann de övriga serierna. Men det var skoj ändå :)


Det blev några öl under själva spelet:

Och efteråt deras suveräna nachoskorg med bl.a. poppers o mozzarellasticks!

Backpass

Idag stog backträning på schemat för första gången i år. I alla fall för mig - kan ju ha stått på schemat nån av de dagar jag fuskat... Det blev sent även idag, först jobba rätt länge sen ett besök på Formkliniken. Sen passade jag på att förbereda lite soppa också. Men det gjorde inte så mycket för jag var rejält motiverad. Och J var för trött för umgänge efter sin Hudiksvallsresa så jag hade inget speciellt att passa heller.


Det var iaf tänkt 13 min uppvärmning + 20 min backe + 13 min nedvarvning. Men när man bor i ett slättlandskap är det ju inte så lätt att hitta en backe lagom långt bort för dom där tiderna. Så i stället blev det att ta en liten sväng och sen springa över viadukten ett antal gånger. Totalt 6 stigningar. Inte så upplyftande, men det var skönt att inte ha så långt hem när man var klar. Backen jag sprang i förra våren ligger nästan 20 min löpväg bort och det blir lite segt när man ska ta sig hem då. Så idag blev det 15 + 18 + 8 min. Men det känner jag mig rätt nöjd med.


En positiv sak var att det nu töat så att nästan hela passet kunde genomföras på ren asfalt. Nåja, ren var kanske att ta i med tanke på allt grus. Men det var iaf fritt från snö och is. Jätteskönt! Hoppas våren är på väg nu :)


Runda: Backe nära

Tid: 41,44

Antal avklarade km idag: 5,8

Totalt avklarade km: 91

Antal km kvar till Gbg: 409

Vikt: 62 (tycks ha bromsat viktökningen tillfälligt - nu gäller det att hålla i med soppa+ägg-luncherna så man kan börja gå ner också)


Eklateringen

Jaha, nu när förlovningen har eklaterats (mitt nya favoritord) så ska närkingarna lägga beslag på Daniel också! Men hallååååå! han är ju Gävleborgare! X-län. Södra Norrland. Det är väl bara att lyssna på hans dialekt för att man ska inse att han inte är närking :)
Hm... jag är visst på hugget ikväll - antagligen stressen från idag som tar it's toll. Nej just... glömde... jag är ju inte mamma så jag kan ju inte vara stressad!

Niente (samt lite ilska på dom som tror dom är bättre)

Idag har jag inget speciellt att berätta. Då borde man väl inte blogga. Men det gör jag ändå! Har väldigt mycket på jobbet just nu och var kvar till kvart i 8. Så det blev ingen träning tyvärr. Bara raka vägen hem och laga mat. Får försöka få tid med dagens pass imorn i stället (a propå stress: Jag hejar på Ebba! spyr på vissa mammors överlägsna självgodhet, även om jag har en massa underbara kompisar som är mammor och kan förstå att barn innebär merjobb. Men det finns det mer som gör. Jag ÄR stressad rätt ofta, och jag kan vara jävligt effektiv om så behövs - trots att jag inte har barn!).

Åt en semla idag - inte bra - men väldigt gott! Och nu har man fyllt på valkarna med lite varma mackor!

Candy fyller 1 år

Idag fyller min älskade lilla Candy 1 år! Bara så tråkigt att hon inte får fira sin födelsedag hemma. Men vi har iaf pratat i telefon idag. Och om drygt en vecka är hon hemma igen :)


Veckans (?) löp

Efter en veckas slöande var det ännu en gång dags att försöka börja träna. Tycks vara svårt att få tid och ork i slutet av veckorna. Förra veckan blev orken dessutom ännu mindre pga en liten förkylning och långa arbetsdagar.


Underlaget idag var sämre än nånsin den här vintern, ömsom oplogat, ömsom snorhalt som vanligt. Bara några snäpp värre denna gång. Kanske inte så förvånande efter helgens kombination av snöfall och töväder men ändå. Det gick i vilket fall inte att göra så mycket mer än att tassa fram i maklig fart. Men det är väl ungefär allt jag orkar för närvarande med min dåliga kondition så det kanske är lika bra!


Den drastiska nerdragningen på intaget av vin tycks inte ha gjort nån verkan på vikten. Det kanske det inte gör när man kompenserar med att äta extra mycket godis, dupp och snacks i stället! Har aldrig i hela mitt liv vägt så här mycket under så lång period och skäms som ett troll varje gång jag tänker på att jag nu passerat 60 kilo med god marginal :(


Har iaf kommit på att det är de längre löpturerna som avskräcker mig nu när det är så här ruttet väder. För när jag tänker på att jag ska vara ute bara drygt en halvtimme känns det sällan mer oöverkomligt än att jag faktiskt kan ta mig ut. Jag får därför koncentrera mig på att få för vana att komma ut regelbundet nu, snarare än att åstadkomma långa eller snabbare pass. Många korta pass ger ju trots allt mer mil i bena och större kaloriåtgång än något enstaka längre, och det är ju vad jag är ute efter för närvarande.


Runda: Mio
Tid: 36,01
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 85

Antal km kvar till Gbg: 415
Vikt: 62


Cykel på TV, tjoho!!!

Äntligen ett vårtecken kanske? Live cykel på TV! Visserligen borde man sova nu men det får man väl ta igen i veckan :)


Slö-söndag i soffan

Dagen är full av sport på TV, från morgon till sen natt (skulle bli cykel minsann!). En alldeles utmärkt dag att slöa i soffan. J är sjuk och ligger inlindad i täcket som en gigantisk kåldolme. Har kommit ännu mer sån där jävulsk snö, så man kan i vilket fall inte vara ute överhuvudtaget. Jag orkar snart inte existera längre om det inte blir varmt och snöfritt, blääää :(

Kvällens schlager

Jag tyckte Velvet var klart bäst. Catchy låt, snygga kläder, allmänt proffsigt. Och hon gick inte ens vidare, ger man upp hoppet om svenska folkets smak eller?

Linda flyttar

Linda har bytt ut studentrummet mot en fin lägenhet :) Jag, Pernilla, Therese m.fl. hjälpte till att bära lite saker.


Lunch på Stadsträdgården

Idag blev det lunch på Stadsträdgården med Alex, Tania och Susanna. Eftersom dom firar 10-års jubileum har dom olika rabatter varje dag - idag fick den 4e personen äta för 10 kr. Utslaget på oss alla så betydde det att man betalade 66 kr var; ett mkt bra pris för att få njuta deras fina mat! Är så härligt att äta där för man kan få njuta av vällagad mat fast man är veggis. Idag var det italiensk buffé. Absolut godast var gnocchin, även om den såg lite grå och geggig ut. Men vad gör det när den smakar så gott!


Alfta-bor indahouse

Sprang på en gammal Alftabo i trappen när jag kom hem från jobbet. Fin Edsbyhalsduk hade han också :)


Födelsedagslunch för herr Schnabel på Wongs

Herr Schnabel har fyllt jämnt, så idag firade vi (jag, Fru Bäver, Silber och Ann) genom att bjuda honom på lunch på underbara Wongs. Supergod mat som vanligt. Dom kan alltid fixa fin vegetarisk även om dom inte har det på sin ordinarie lunchmeny. Stora portioner också - är fortfarande så mätt så jag måste hoppa över löpning även idag :S

Eftersom personalen på Wongs fick reda på när vi beställde att vi firade honom, så kom dom in med glass med eldsprut efter maten - fint gjort tycker jag :) Notera 25+ skriften på tallriken! Sen fick han öppna en aktivitetspåse med fina presenter, bl.a. en kioskdeckare på tyska vid namn "Das swedische mädchen" :D
Fast kanske bästa presenten ändå var när Therese dök upp och gav honom en kind-puss!!


Soppa igen

Denna gång även med hemgroddade groddar. Känns otroligt duktigt och hemvävt, nästan biodynamiskt ;)


Baffi verkar fortfarande normal. Fel. Normal har väl den katten aldrig varit! Vad jag menar är att han än så länge inte visar några tecken på att må dåligt efter vaccineringen.

Vaccination av Baffi

Nu har jag varit iväg och vaccinerat min stora fina kille Baffi. Man behöver bara göra det varannat år nu tack och lov. Vi får hoppas han inte blir dålig av vaccinationen som han blev för några år sen. Men det har bara hänt efter en av de ca 10 gånger han har vaccinerats, så det borde gå bra.


Lilla fröken Ros får vänta på sin tur ett tag. Tänkte boka in ett riktigt vet-besök för henne snart, så dom kan kolla hennes hälsa lite bättre och få påfyllning av hennes medicin som hon äter för sina stela leder. Fast i morse var det riktig fart på henne, fick se hur hon kom galopperande genom hallen, det händer inte så ofta nu för tiden. Tror båda katterna njuter av att Candy är bortrest på sportlov :)


Som vanligt när man går på drop in blir man lika förvånad över hur vissa människor har mage att komma med så många djur så man behöver vara inne hos veterinären nästan en halvtimme. Jag tycker det känns lite fräckt att på egen hand lägga beslag på en fjärdedel av den totala tiden vet finns på plats, när det är minst 20 pers/djur som ska dela på denna tid. Förstår inte riktigt vad dom gör - tjejen före mig hade minst 4 katter men var klar på mindre än 10 minuter. Men nån gång när jag fråga vet var det tydligen nån uppfödare som hade haft en hel kull med sig för att skaffa intyg, och det tar förstås betydligt längre tid än en vanlig vaccinering eller koll av nån mindre åkomma, vilket är vad jag tycker en drop-in ska vara till för. Rekordet var nog en gång när nån tog med sig en katt in för nån typ av operation så dom var tvungen att söva. Och vad jag förstod var det ingen akut olyckshändelse, utan nåt planerat.

Löpt men fortfarande ruggiga förhållanden

Med tanke på att jag behöver bli av med en massa vikt så hade jag egentligen bort sprungit drygt milen idag. Tog ju inget långpass i lördags heller. Men har inte känt mig helt fräsch och det är fortfarande kallt och eländigt ute så jag bestämde mig för att ta en lite långsam kort tur i stället. Så länge vädret är så här får jag nog nöja mig med att försöka ta mig ut ofta och kort i stället för att till punkt o pricka följa 20-v programmet. Jag har helt enkelt inte energi för nåt mer just nu.

Runda: Gustavsvik
Tid: 39,33
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 80
Antal km kvar till Gbg: 420
Vikt: 62,5 kg (buäää Ledsen)


Lördagskvällssvulla

Pasta med sås på svamp, getost, fraiche mm. Till det italienskt bubbel:


Gino samt glass med rövhöl:

Lördag eftermiddag

Tack vare att jag var duktigt och fixade all städning och tvätt redan igår har jag kunnat slappa o mysa med J hela dan. Efter lite shopping blev det lunch på rester av pajen från igår. Lite dinkel o kesella i degen gjorde den förhoppningsvis lite nyttigare! Fyllning med bl.a. 3 olika sorters ostar.


Efter lite slappa framför sport på TVn tog vi en promenad neråt slussen (jag behöver ju bränna fett).


Och avslutade med en varsin öl från Närkes kulturbryggeri på Bishops :)

Lördag!

Nu har man en hel ledig dag framför sig - med shopping, god mat och bubbel till schlagern ikväll :)

Rolig lastbil

Om man har den sortens humor. Och det har man :)


Soppa

Jag har soppa-ryck för närvarande. Det började när jag (sent omsider) upptäckte att man kan använda stavmixern direkt i en varm kastrull. Hur enkelt, gott, billigt o nyttigt som helst. Bara koka upp valfria grönsaker i buljong. Själv använder jag Vegeta. Lök och vitlök ska oxå finnas med tycker jag. Sen är det bara att mixa o smaka av med salt o peppar o gärna nån mejeriprodukt såsom grädde eller creme fraiche.


Jag kommer aldrig att bli värvad som matstylist.

Till efterrätt fruktsallad med honung. Börjar hamna i ett passionsfruktsstim också känner jag.


Hjälp!

Var ju ett tag sen jag bytte bloggplats (antar att det inte heter så men whatever), och det är fortfarande en hel del jag inte fattat. Om nån (Calle, Helén) har svar, snälla skriv en kommentar!

- När man lagt in bilder som miniatyrer varför poppar de ibland upp som ett litet fönster framför och ibland på ett sätt som att man kommer bort från inlägget och måste backa? Det förstnämnda är mkt niceare tycker jag!


- Kan man lagra undan bilder i nåt arkiv så att man slipper välja bland alla varje gång man ska infoga, men att de ändå finns kvar i gamla inlägg?


- Kan man ladda över flera bilder från datorn på samma gång?


- Måste man kunna skriva html-kod för att göra en fin header?
- Hur får jag större teckensnitt här i texten? Och ändra färg? Är det html som gäller även här?


- Kan man välja bort att ålder visas? En 109 årig dam ska väl inte behöva ståta med sin ålder offentligt!


- Varför finns det ingen länk tillbaka till bloggen när man tittat på nåns "Om"?


- När man kommenterar nåns kommentar på eget inlägg, kan man göra det som inloggad så man automatiskt kommenterar som sig själv, eller går man helt enkelt in och kommenterar på samma sätt som alla andra?


- Varför försvinner mina inlägg när jag trycker på förhandsgranska? Har gett upphov till många svordomar över förlorade inlägg kan jag lova!


Nåväl, får väl försöka ta mig tid att klura ut dessa saker så småningom. Nu väntar städning och matlagning. Är så frusen och trött på all jävla snö nu så jag orkar helt enkelt inte springa nåt idag, trots att det var på schemat :(


Dagens i-lands problem, mörrrr!!!!

Idag har jag, enbart på de 10 minuter det tar för mig att gå till jobbet, hunnit irritera mig på följande:
 - Den jävla snön och att man inte plogar vare sig trottoar eller gata där jag bor.
 - Alla bussar - fattar inte att folk kan skriva insändare och klaga på att det inte går bussar precis den tid när dom ska till jobbet när det går bussar precis HELA tiden. Det är i princip omöjligt att färdas på vare sig Farbriksgatan eller Drottninggatan utan att minst en buss passerar. Och detta gäller ALLA tider på dygnet (jag vet, för jag har levt med hundvalp i drygt ett halvår och varit ute på de mest udda tider).
 - Folk som cyklar som om dom vore ensamma i trafiken. Mitt i stan.
 - Folk som inte inser att man kanske ska gå åt sidan på trottaren, inte mitt på, när man knappt har styrfart och snövallarna har reducerat passerbar yta till max en meter.
 - Att dom flyttat den enda Metro-behållaren som stog på min sida av gatan så att ALLA numera står på samma sida och att jag måste korsa gatan 2 ggr för att få min enda dagstidning (se vidare punkterna om bussar och cyklande).
 - Folk som kliver ut från bussar (och dagtid även butiker) utan att titta åt sidan och notera oss andra som får välja på att tvärnita eller bli nertrampade.

Jävla helvetes snö

Blev ett riktigt misslyckat pass idag. Var trött redan när jag gav mig ut, har jobbat rätt länge två dar i rad. Hade jag lagt mig när jag kom hem från jobbet hade jag nog sovit inom 5 minuter! Men det var ju löpning på schemat så det var bara att plåga sig ut. Det är fortfarande riktigt ruttet väder; snö och kallt. Var menat att bli lite fartlek idag men det var nästan omöjligt eftersom underlaget var så dåligt. Man fick plumsa och springa lång omvägar - däremellan var det snorhalt. Höll på att vricka mig alt. halka och ramla flera gånger. Ploga OCH sanda tycks inte existera i Örebro. Till råga på allt hade jag världens magknip hela vägen. Har försökt börja äta portioner av samma storlek som normala människor gör, med följden att jag var skithungrig redan halv 4. Så för att orka jobba vidare var jag tvungen att trycka i mig en banan och en Mars. Kom väl lite i olag då antar jag.


Runda: Öster
Tid: 42,36
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 74
Antal km kvar till Gbg: 466
Vikt: 62,5 kg (men va faan händer? jag har verkligen skärpt till mig nu, både vad gäller mat och motion och ändå fortsätter jag gå upp Ledsen)


Oj vart tog den här kvällen vägen?

Trodde jag skulle komma i säng tidigt när jag varken skulle träna eller umgås med nån. Men här sitter man nu och klockan är 11 och än har jag lite att fixa innan det är sängdags. Men jag får väl iaf säga: sieben acht, guten nacht :)


Heja Byyyynn!

Igår var jag på bandy för första gången på mycket länge (för J var det f.ö. första gången ever!). När Bynn skulle komma hit var man ju bara tvungen att gå. Det var skitkul, även om det inte direkt var spännande, inte ens under den minut ÖSK hade ledningen... Det slutade iaf med att Bynn vann med 2-13, så man kunde nöjd ta sina frusna tår o gå hem :)



Fredagskvällens mat

Var lite för slö för att orka laga nåt, så vi gick ut och åt. Det blev indiskt på Karishma. Det var ett tag sen jag var där, men dom har riktigt god mat faktiskt. Klart högre standard än andra indiska som kommit o gått i stan.

Schlager i Vedevåg

Igår kväll var jag och Erika och hälsa på AnnaO i Vedevåg. Vi fick se hennes fina hus, äta god mat och sen titta på schlager.


Vi fick även träffa hennes söta lilla katt Elsa :)

Årets första längre pass

Idag lyckades jag ta mig samman och avverka årets första mil-pass. Inget passande underlag för detta direkt; ömsom is, ömsom oplogad snö. Det bli ju inte direkt lättare när man inte får fäste utan glider tillbaka några centimeter varje gång man ska skjuta ifrån. Men nu är det iaf avverkat för denna gång!

Långpass har ju egentligen varit inplanerat några veckor redan enligt mitt program men jag har haft lite svårt att få tid till det tidigare. Hoppas detta var starten på ett lite mer disciplinerat liv nu :)

Runda: Glomman
Tid: 1,08,33
Antal avklarade km idag: 10,3
Totalt avklarade km: 68
Antal km kvar till Gbg: 432
Vikt: 62

Dagens lunch

Idag var jag och några av mina kollegor på EastWest och mumsa sushi på lunch. Dom ju trots allt den bästa suhin i stan, om än lite dyrt. Lite suddig bild men vackert ändå!


På tillbakavägen blev det ett impulsköp av skor! Ynka 50 kr för dessa godingar från Friis&Company. Tyckte det var lite Pucci-känsla över dom och jag har ju en liten italiensk riviera-nerv som börjar bulta varje vår. Även om den kanske inte direkt bultar just nu, mitt i snö-slasket!

Har löpt längre

En liten korrigering till gårdagens inlägg: min totala sträcka under året var visst 57 km, inte 51 (är lite ovan med nya löpardagboken). Har därmed alltså bara 443 km kvar för att nå min målsättning att ha sprungit 500 km innan Göteborgsvarvet!

Löp

Idag var det hög tid för löpning igen. Måste bli allvarlig med träningen nu - har slarvat så mycket så det går inte att beskriva. Hade sega ben idag men tiderna blir iaf allt bättre. De nya skorna verkar funka helt OK!

Runda: Gustavsvik
Tid: 37,25
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 51
Antal km kvar till Gbg: 449
Vikt: 62 (nåt slags all time high, blir seriously depressed av detta, men förstår inte hur jag ska orka uppbåda energi att sluta äta)

Nu är Candy i Bynn :(

Nu är Candy uppe hos sin mormor och morfar på Bynn. Känns tomt och tråkigt att inte ha henne här. Men jag ska passa på att utnyttja tiden till att jobba igen lite flex (passar bra nu när det är mycket att göra på jobbet), springa samt ge lite extra tid till katterna. Dom får tyvärr ibland stå tillbaka lite pga all den uppmärksamhet som Candy kräver.

Johan sov över så blev det tidig uppgång och jag var på jobbet redan före halv 8, trots att jag köpte bröd på vägen! Och nu är det dags att jobba på för fullt igen!

Pson på besök

Idag har min underbara papps kommit hit. Han ska hämta hem Candy till Bynn eftersom dagmatte fått ont i armen och inte kan ha henne på ett tag. Åh jag kommer att sakna henne så mycket. Men får trösta mig med att hon har det så himla mysigt på Bynn :)



Så här såg Candy ut i söndags när vi var ut på vinterpromenad med henne.

Nya löparskor :)

Idag slog jag till på ett par nya löparskor. Dom gamla favoriterna började bli ett par år gamla och det var hög tid att skaffa nya. Tyvärr hade den gamla modellen utgått så jag fick prova mig fram till en ny som skulle passa mina spetsiga fötter. Men det blev ett par Nike även denna gång. Rödvita och fina och nedsatta med 200 kr. Blev lite sugen på att prova dom redan idag men det kändes lite för kallt.


RSS 2.0