Fin present!

Idag kom föräldrarna och Candy hit. Med sig hade dom en fin present från Helén; amarone, mumsiga ostar, lyxmarmelad, godis, juliga ljus  o stakar mm mm. Tack snälla Helén, poss!

Ostnötter

Måste bara tipsa om dessa underbart goda och lättgjorda ostnötter. Jag är inne på min tredje sats nu på bara några veckor.

Jag kör rubbet i mixer, vilket innebär att nötterna blir rätt finfördelade, men det är gott ändå och man slipper allt slit med att få ihop degen. Dessutom gör jag dubbelt så många, ca 60 st, som jag till rullar små bollar och plattar till så varje blir en lagom stor munsbit.

Jättegott till glögg, som dom är eller med gegga gjord på blå ost blandat med kesella eller liknande. Mums!Kort rapport

Var ett tag sen jag skrev nåt nu. Får väl skylla på att jag jobbat en hel vecka, om än bara halvtid, och därefter haft fullt upp med att fixa inför julen. Ett besök av Eva-Lena och lilla Amanda har också hunnits med.

Mår rätt OK, orkat jobba bra, lite ont i ena skuldran bara - skyller på att jag burit lite för mycket och gått lite krokig i det dåliga vädret. Eller om det är medicinen. Börjar iaf kännas lite bättre nu vilket är skönt.

Igår lyxade jag till det med god sushi till lunch. Baffi inspekterade men var mest intresserad av pappret som pinnarna legat i.


Baffi har för övrigt börjat julfirandet...


Smagen är som bagen

Känner mig allt bättre förutom ett akut ryggont som dök upp igår kväll. Hade flyttat sig från skuldror ner till länden. Eftersom kvällen varit tämligen alkoholfri vågade jag mig på ett par alvedon för att kunna sova, och lyckades få en hel natts sömn för första gången på en vecka. Och idag känns det inte lika illa.

Men det jag skulle skriva om nu var att jag än så länge inte upplevt några större effekter på smaken för mat och kaffe, som danske doktorn varnade för. Förutom en tillfällig attack på fredag kväll. Vi var hungriga och lata så J fick åka och hämta vedugnspizza. Och jag kastade mig glatt över både pizza o sallad. Men allt smakade bara salt och peck, och jag var nära att spy efter två tuggor. Fick gå och lägga mig en stund och fick visioner av stolpillren som doktorn skrivit ut ifall...

Efter ett par timmar var jag dock hungrig igen, tittade i kylen och såg en kant av pizzan där det låg en bit färsk tomat. Klippte loss biten och värmde i mikro och det var såååååå gott! Sen klippte jag en bit till, och en till. Till sist hade jag stoppat i mig halva pizzan och allt smakade jättebra. Sen igår till lunch rök den andra halvan samt all pizzasallad!

Har hittills inte hittat nåt speciellt som jag inte klarar att äta, det mesta är gott. Har däremot märkt att jag är lite mer eller mindre sugen på vissa saker vid vissa tillfällen och att det då är svårt att rucka på det och äta nåt annat. Samt att jag absolut inte kan äta om jag inte är hungrig, och tvärtom; när jag blir hungrig måste jag ha mat på en gång (värre än vanligt Pernilla!).

Här är i alla fall bilder på dagens fina och goda rotsoppa som jag gjorde till lunch:


Svinet

Vart dåligt med uppdateringar och det beror på att jag själv varit lite dålig, troligen pga svininfluensasprutan.

To em: Ont i leder och muskler, trött och troligen feber.

Natten to-fre... var hemsk. Först kunde jag inte somna pga att det gjorde ont i olika delar av kroppen; smalben, handleder, mage mm turades om att rista o värka. Så småningom avtog det och jag kunde somna. Bara för att vakna om och om igen av slemmig och torr hals. Varpå man måste dricka vatten. Som fick till följd att toa måste besökas för att göra 1an alla följande gånger jag vaknade.

Fredag fm: Fick hoppa över lusse-firandet på jobbet och ta sovmorgon i st. Värsta influensa-symptomen borta men troligen rätt hög feber. Eftersom jag hade lite ärenden till USÖ släpande jag mig iväg in till stan ändå. Lite trött och frusen blandat med att känna sig rätt OK.

Fredag em-kväll: började känna mig bättre, men i stället drabbades jag av ett ryggont som inte var av denna världen. Troligen resultat av alltför mkt vändande o vridande i sängen samt att jag legat o sovit i den hårda soffan. Skidskyttesprinten den em måste ha varit världens längsta tävling - visste inte var jag skulle göra av mig. Och typ 140 startande???!!! Sen på kvällen planterade jag mig i Js fåtölj när vi tittade på TV, och det var en riktig höjdare; så gott hade jag inte mått på flera dar :)

Natt fre-lö: rätt OK sömn men vaknade tidigt av att ryggen värkte, Iprenmannen fick mig dock att somna om så småningom.

Lö fm: Mår mkt bättre. Varit runt på lite andrahands-affärer (vi lider brist på några skåp bl.a.). Och när vi kom hem var jag pigg nog att städa toaletterna också!

O Helga Natt

Är man lite smart kan man ta sig riktigt nära scen utan att behöva trängas. Men man får hålla tillgodo med att se artiserna halvt bakifrån samt storbilds-tv!

Julbord med jobbet

Bättre sent än aldrig; haft problem med att föra över bilder från mobben, därför tog det lite tid. Men här kommer nu rapport från årets julbord med jobbet.

I år var vi på Stora Hotellet, nytt för mig men väldigt trevligt. Fina lokaler, proffsig planering o personal (till skillnad från fjolårets ställe) samt underbar utsikt över stan med alla julbelysningarna.
Utbudet på maten var helt OK även för en vegetarian. Möjlighet fanns att beställa speciell vegetarisk tallrik, men det hade jag inte vågat göra eftersom jag var osäker om jag skulle gå. Men bäst av allt var iaf efterrätterna! Bordet med efterrätter var 4-5 meter långt, fullproppat med massa olika läckerheter. Tror nog jag tog av de flesta och förutom nåt med banan var allt supergott. Favoriterna var bl.a. nån slags cheesecake med pepparkaka, marängtårta, en kolapaj samt nån slags fluffig skapelse som smaka citron. Snälla kollegan Örjan hade bjudit på en snaps och jag var tydligen ovanligt lättpåverkad för mina minnen av vilka efterrätter som var vilka är något dimmiga - men jäkligt gott var det iaf, så mycket minns jag :)I-B ser fullständigt lugn ut trots att hon sitter mittemot.... Onkel Fester i drag??!!

RSS 2.0