Candy till Bynn

Idag har Candy åkt som "paket" till Bynn, dvs. vi har kört henne halva vägen var. Så vid Långsjön var det byte från husses bil till Mutter och Psons.

(på bilden till höger har hon spanat in en dobermann som tydligen var väldigt intressant)

Saknar redan lilla skruttan men får tänka på att hon blir världens mest bortskämda hund och att det är lugnt och skönt för henne att vara där medan jag stökar vidare med flytten. Och så får jag passa på och njuta av att inte behöva gå ut i regnet nåt mer idag.

Packhjälp

Baffi + banankartong = kärlek!!


Candy i Lanna

Utforskar ett stall


I bilen på väg hem, i sin nya page-frisyr

Candy shoppar

En sann fashionista börjar givetvis planera höstgarderoben redan nu. Så idag var Candy på Djurens Center för att prova ut en ny polotröja. Den gamla börjar bli lite utsliten.

Först provade hon en rödsvart i samma modell som den hon har nu. Den passade bra men hon verkade ändå inte helt bekväm i den.


Sen fick hon prova en lyxvariant med blingat motiv på ryggen och fuskpälskrage. Den var i mjukaste ull och i den satte hon igång att trava runt i affären på en gång. Den var också cirka 4 gånger så dyr som den första hon provade, nästan 400 kr! Typiskt, lika dyr smak som matte :S


Men den dyra var som sagt i ull och krävde handtvätt, så praktiska matte bestämde att det skulle nog få bli den billiga ändå som gick att tvätta. Candy använder ju främst sin polo för att hålla värmen när det regnar, så det gäller att den tål lite tuffa tag. Och hon trivs ju så bra i sin gamla så det kommer hon nog att göra i denna också!


Finaste lilla Candy


Lunch vid slottet igen

Ganska fint  väder idag så vi bestämde oss för att lyxa till med lunch ute. Även lilla Candy fick följa. Jag blev ju lite besviken förra gången jag åt vid slottet, så den här gången var jag in och kollade först innan vi betalade. Och denna gång var det återigen, liksom första gången, jättefina sallader med champinjoner, pasta, soltorkade tomater, oliver etc. Och Candy fick sin egen vattenskål, stor nog för henne att bada i. Hon hade dock fullt upp med att kolla vår mat och alla turister som gick förbi.


Till J:s stora glädje hittade vi en gaffel på väg därifrån!

Djurens kvällsaktiviteter

Ikväll har vi varit till min kollega Kent och lånat flytt-kartonger. Då fick Candy träffa deras enorma 70-kilos hund. Den var lugn och snäll så det gick bra och Candy var inte speciellt rädd.


Herr Baffi var hemma framför TVn med öl och chips

Är det inte det ena så är det det andra

I söndags när jag skulle springa kände jag ju mig förkyld och fick avstå. Och i förrgår efter mitt lite längre pass som gick rätt bra, så började jag känna mig jättestel i nedre ryggen. Och igår morse hade jag svårt att lyfta vänster ben när jag satt. Så jag tyckte det var säkrast att ta en vilodag även igår. Vet inte vad det beror på men troligen är det för att jag slog skinkan i dörrhandtaget i källaren när jag höll på att buffa in alla tunga påsar där. Nu börjar smärtan koncentrera sig till ett mindre område runt blåmärket jag fick.

Idag känns det dock bättre så jag passade på att ta en liten tur före lunch. Som vanligt den tiden så var det tugnt. Kände mig andfådd redan efter de första stegen. Funderade på att försöka göra lite ökningar och köra nå slags långintervaller, men det kändes alldeles för segt för det. Hade fullt upp att orka hålla en jämn fart överhuvudtaget.

Runda: Slussen
Tid: 27,56
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 357
Antal km kvar: 643
Vikt: 62

Lunchpromenad

Har hittat ett nytt bra ställe för lilla C där hon kan få rusa runt på en fräsch och fin grusplan i en park. Här är hon på hemväg efter dagens rus.

Indiskt till kvällsmat

Lagade indiskt nu ikväll, det var ett tag sen så jag började bli rejält sugen, det är ju så gott. Slog till och med på stort och gjorde egna chapati!

Halle de Parc en Ventoux

Var sugen på att springa igår medan J tittade på RR på TV och hade till och med dragit upp en lagom lång runda i Kumla. Och så vakna jag och kände mig förkyld! Och regnade gjorde det också och var svinkallt. Så jag fick hoppa över tyvärr.

Idag kände jag dock inget av förkylningen och vädret var också fint. En ilsken vind gjorde det jobbigt trots att jag tog det lugnt, men jag ska väl inte klaga, på hemvägen hade jag det mesta av den i ryggen. Tiden blev medioker men godkänd.

Runda: Parkhallen
Tid: 48,11
Antal avklarade km idag: 7
Totalt avklarade km: 353
Antal km kvar: 647
Vikt: 62

Rensa, sortera, packa

Idag har jag ägnat dan åt nåt som jag givetvis borde gjort för länge sen och gärna med viss regelbundenhet; rensat i hyllor, garderober och skåp. Lika bra att ta tag i det nu när man är ledig så att så mycket som möjligt är fixat när det är dags att flytta.

Så nu har det blivit ett antal olika högar för sånt som ska sparas, slängas eller forslas vidare för att skänkas till Myrorna eller Röda Korset. Det är ju nästan obegripligt hur mycket skit man samlar på sig. Böcker som man inte läst och antagligen aldrig kommer att vilja läsa heller, och som inte ens är fina i bokhyllan. Såna har jag för övrigt några också. En fylld och fin bokhylla är för mig en mysförhöjande inredningsdetalj, maximalist som jag är.

Sen är det alla dessa mer eller mindre fula prydnader som jag inte haft hjärta att göra mig av med av olika anledningar. Det kan vara sånt som jag fått i present, eller sånt som jag inbillar mig har nåt slags värde för nån annan och därför sparat på tills rätt tillfälle för avyttring dykt upp (vilket det inte gjort).

Har haft lite funderingar på om jag skulle hyra ett loppis-bord för att försöka sälja en del men kommit fram till att det inte är värt de ynka kronor man får in. Alla gånger jag stått förr har jag nämligen kommit hem med det mesta jag haft med mig och en nettoförtjänst på bara någon hundralapp. Numera kostar visst borden 200-300 kr, och då ska man alltså dra in allt detta plus helst rätt mycket därtill och - det värsta - offra en hel dag då man ska stå och tjafsa med folk som ska pruta till näst intill gratis. Nä, då avstår jag hellre dessa futtiga kronor och skänker sakerna till bättre behövande i stället och ägnar dan åt nåt roligare!

Liten Candy njuter på balkongen


Löpning inte så lång

Av de 14 önskade k blev det bara 6. Alltså 8 sämre än Posh, buäää! Blev lite stressigt, trodde jag skulle kunna sticka ut redan vid halv 12 men klockan var närmare halv ett innan jag var klar. Kanske är lite lättare att få tid att träna om man är rik; fru Beckham behöver väl inte ägna hela förmiddan åt att springa i tvättstugan, vika och lägga bort tvätt, dammsuga, gå långpromenad med hunden och förbereda mat.

Löpningen kändes tung men gick relativt bra. Fick sällskap av J och det var ju trevligt!

Runda: Gustavsvik
Tid: 37,47
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 345
Antal km kvar till ÅSL: 655
Vikt: 62

Dags att börja träna - ordentligt!

Var och klippte mig idag på eftermiddan. Daniel lockade mig så fint med plattången (jo, det går tydligen om man kan) så jag nänndes inte springa utan satte mig på balkongen och njöt av mina lockar i stället.

Sen läste jag att Posh sprungit 14 km per dag för att komma i form inför nån underklädesfotografering. Kan den undernärda subban så kan väl jag! Så imorn blir det att köra igång på allvar. Kanske inte med 14k direkt, men i alla fall med 7 eller nåt.

Dagens fynd

Nu är det halva rea-priset i massor av affärer. Idag har jag fyndat 4 klänningar (varav en Miss Sixty) samt ett par blanka leggings som jag ska springa i för totalt ca 750 kr. Mycket nöjd!

En av klänningarna fick jag dessutom ta i storlek 36 efter att ha provat 38 som visade sig vara för stor. Ännu nöjdare!


Gälleråsen

Idag har jag och Candy varit med J på Gälleråsen hela dan. Candy fick åka Iveco-buss, hänga i depån och avnjuta korv som smakade lika gott där som hemma. Själv har jag fått se saker som jag tidigare inte ens vetat fanns, såsom däckvärmare och laptimers.30 min i regn

Idag regnade det ca 30 minuter. Det var de dryga 30 minuter jag var ute och sprang :S
Nåväl, det är ju ingen större fara att springa så länge det inte spöregnar. Hade tänkt springa på morgonen även idag, men när jag klev upp kunde jag knappt gå; vaderna var som två stockar. Berodde givetvis på alla trappstegen upp och nerför Kvarntorpshögen igår. Så jag fick flytta passet till kvällen i stället.

Kändes lite svårt att hålla farten uppe, men med lite motivation (dvs. ilska/tävlingsinstinkt) och några knep för att lura mig själv gick det rätt bra ändå:

Efter ca 1 km såg jag ett par som verkade vara på väg ut på löptur. Tjejen var en sån där liten flicksnärta som inte ser ut som en löpare utan mer som nån som springer ibland som komplement till nån annan icke-konditions-idrott, men som likförbannat springer snabbare än mig ändå, gggrrr. Och mycket riktigt, efter ett tag hörde jag lite prat bakom mig och där närmade dom sig. Då blev jag förbannad och pinnade på så bra så att jag lyckades hålla dom bakom mig ända tills jag vek av hemåt och dom fortsatte rakt fram. Haha!

Sen motiverade jag mig själv genom att se ut nåt ställe längre fram där det ändå skulle kännas naturligt att sakta ner, t.ex. större korsning eller uppförsbacke. Sen bestämde jag mig för att hålla farten fram till dess och där få belöning i form av en sträcka med lite behagligare fart.

Och det lyckades tydligen rätt bra; var en av årets bättre tider på sträckan, om än med lite hjälp från förmånliga rödljus denna gång.

Runda: Mio
Tid: 33,01
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 339
Antal km kvar: 661
Vikt: 62

Hund på hög

Idag har Candy varit kulturell och besökt skulpturerna uppe på Kvarntorpshögen. Det var varmt och trots medhavt vatten  var långtungan framme mest hela tiden.


Där fanns många säregna konstverk och trappan var brant (där fick matte bära både uppför och nerför).


Dessutom luktade det svavel och på vissa ställen var det varmt och där fick man inte gå.


Tapeter o Sushi

Idag har Candy varit och tittat på tapeter på Kraffts. Några av William Morris tyckte hon förstås var speciellt fina.


Sen blev det sushi-lunch på East West, men då fick lilla C stanna hemma. Deras sushi mycket god som vanligt.

Morgonjogg

Nu har jag gjort nåt som jag inte gjort sen jag var på semester i Florida för många år sen: joggat på morgonen! Men det har varit lite svårt att komma till skott senare på dan nu när man är ledig och segar till i TV-soffan på eftermiddan, så för att det överhuvudtaget ska bli av så ska jag försöka springa på morgnarna i stället.

Tiden blev givetvis sämsta nånsin men det hade jag räknat med  eftersomn jag inte direkt är nån morgonmänniska. Och man sägs ju bränna mycket fett om man tränar före frukost!

Runda: Slussen
Tid: 29,31
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 334
Antal km kvar: 666
Vikt: 62


Gatuarbeten - inte bara negativt

Vi är ju är många som har ojat oss över att man dragit igång så många gatuarbeten mitt i stan så här på sommaren när alla turister väller in. Det är trångt, bökigt, stökigt och bullrigt, och enligt flera affärsinnehavare mister man kunder pga detta.

Men nu har jag till min stora glädje upptäckt att man stängt av nedfarten uppe vid MacDonalds och därmed spärrat infarten till min gata. Detta är alltså förklaringen till att det varit så lugnt här i helgen, inte att det är nån träff i Västerås eller så som jag först trodde. Så nu får alla hjärnscellsbefriade idioter som brukar dra runt här annars köra på tomgång, spela raggarrock, pissa på hus och kasta sina tomma ölburkar nån annanstans! Hoppas stenläggarna är RIKTIGT långsamma och håller på hela sommaren!

Städning av skafferi

Idag tänkte jag sortera mitt hårdbröd. Jo jag gör sånt. Innebär att jag tar ut dem ut sina respektive paket och lägger dom fint i brödskrinet så att de ska gå lätt att grabba när man ska äta. Fick även för mig att jag skulle stuva om lite i skafferiet så man lättere kom åt skrinet också.

Egentligen är alla hyllpapper i behov av att bytas ut men eftersom jag snart ska flytta hade jag inte tänkt göra det. Men när jag börjar riva lite i pappret kommer världens fetaste silverfisk utfarande! Och jag som tycker att jag är så noga med att hålla rent :( Då blev det givetvis till att riva ut allt och byta papper ändå. Och där rök ännu en halvtimme av min semester!

Anledningen till att jag har hyllpapper - nåt som kan tyckas väldigt ålderdomligt - är att alla mina skåp inkl. skafferiet är gjorda av obehandlat trä som känns lite ofräscht och är svårt att torka.

Pågående rensning och sortering:


Candy är tillbaka!

Så nu har man två som sitter här och vill ha mat!


Här har hon spanat in Baffis mat som står på bordet (han är lite långsam och måste serveras utom räckhåll för henne för att hinna med)

Oops jag löper - igen!

Efter över 2 veckors uppehåll var det åter igen dags för att springa lite. Ursäkterna till uppehållet? Först var det stressen på jobbet att hinna allt innan semestern med flera 9-timmars-dagar på raken, sen kom föräldrarna och med dem lilla Candy åter! Sen åkte vi upp till Edsbyn för Heléns bröllop. Hade ett tag funderingar på att ta med löpgrejjer och njuta av att springa i Hälsinglands fina natur, men insåg snart nog att det inte skulle finnas tid för det.

Sen när jag kom tillbaka hem ville jag inte lämna Candy själv de första dagarna när hennes älskade "Tig" (min pappa Stig) hade åkt hem till Bynn och lämnat henne här. Och när jag sen äntligen var redo att börja röra på mig så väller regnet ner. Då tänker man (dvs. jag) att jo... har man inte sprungit på två veckor behöver man ju inte börja igen precis när vädret är som sämst... osv.

Skulle ju bli bättre väder från och med fredag. Men nu är det lördag och fortfarande bara regn och regn. Skulle visst inte blir bättre förrän framåt tisdag. Och det kändes lite för länge att vänta. Så det var alltså bara att tölta runt i regnet.

Det gick trögt, men känns mycket bra så här efteråt. Jag har ju aldrig varit en sån där som sprungit "för att må bra". Nej jag har alltid haft lite mer högtravande mål som att bli smal, göra bra tider o dyl. Men nu inser jag att jag mår nog faktiskt bra av att röra mig. Och inte bara i huvet (bränna fett och vara rent allmänt duktig). Är nånting med att hela dagsrytmen och kroppen kommer i rätt fas när man tränar. Nice!

Nya målet är att klara 1000 km under året. Känns rätt avlägset att jag skulle klara av att komma i form till Åstadsloppet som jag tänkt. Det är ju bara en dryg månad till dess.

Runda: Slussen
Tid: 27,48
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 330
Antal km kvar: 670
Vikt: 62 (konstigt nog, trots träningsupphåll och diverse glufsande)

Sötsug

Har återigen avnjutit quorn-filé a la Paolo Robertos recept på kyckling panerad i parmesan mm. Till det en enkel sås kallrörd (och sen värmd i mikro) på passerad tomat, vitlök, capperi och soltorkad tomat. Samt ris.


Efter det satte givetvis det obligatoriska sötsuget in. Övervägde ett tag att gå på ICA och köpa lite smågodis men det kändes lite jobbigt, så i stället blev det en sötsugs-panik-choklad-sås som nu står och svalnar och väntar på att få hällas över lite vaniljglass!

Edsbyresan sammanfattad

Hade ju lovat rapport från turen till Edsbyn, så här kommer det i punktform!


Torsdag: Bilresa till Edsbyn, handla lite mat på ICA (inkl. godiga hälsinge-produkter såsom ostkaka från Nirs samt Hälsinge-ostkaka), balkongsittning med öl och TdF presentation. Vi bor i morsan o farsans lägenhet.


Fredag: Till Målda och hälsa på Helén och alla djuren inkl Candys mamma och syster, bar bord och dukade i Grängsbo bygdegård inför bröllopsfesten, på kvällen möhippa för Helén tillsammans med LKW och Lotta (åt på en ovegetarisk restaurang i Bollnäs)


Lördag: Lite sightseeing i Bynn med omgivningar, stycha sig, till Ovanåkers kyrka på Helén o Calles bröllop, sen fest i Grängsbo bygdegård. Snälla Joel skjutsade hem oss så både jag och J kunde njuta vin!


Söndag: Sovmorgon efter festen, sen promenad till Ämnebo för att hämta bilen, slappa på kvällen


Måndag: Bilfärd tillbaka hem till Örebro.


Ni som är mina vänner kan kolla bilderna på Fejjan!


Åter från Edsbyn och Heléns bröllopHar varit i Edsbyn där min bästa kompis Helén gifte sig med sin Calle! Fyra intensiva dygn som innefattade allt från dukning till besök i Ämnebo! Mer rapporter kommer senare!Nybadad liten fröken

Lilla fröken Candy hade blivit svart-tassad och fick ett bad idag.


Och visade upp det ljuvliga lilla unnerbette!

Födelsedagslunch med papps

Åter igen vid Slottet, tyvärr var maten inte lika bra idag. De tre salladerna med champinjon, tomat+feta samt bönor var nu utbytta mot riven morot och pizzasallad. Såserna innehöll köttbuljong och inte heller riset eller rörorna var lika goda som förra gången. Bajs också. Men stället är i alla fall trevligt och just denna gång var ju det viktiga att Pappa Pson fick en massa gott att äta :)

RSS 2.0