Första dan som tågpendlare

Idag var det dags att börja åka tåg. Jag var ute i god tid eftersom jag insåg att jag skulle behöva irra. Och tur var väl det. När jag kom upp på perrongen möttes jag av en automat med en stor skylt där det stod att man inte fick glömma att läsa av sitt pendlarkort. Men det fanns absolut inget ställe att sticka in kortet, och inte funkade det heller att hålla det framför, som instruktionen visade. Och inte en annan pendlare i sikte, bara en massa ohängda fjortisar.

Till slut kom i alla fall en man som såg snäll ut som jag frågade, och då hade jag givetvis gått till fel biljettautomat! Länstrafikens var på ett helt annat ställe. Men han hjälpte mig iaf fixa min biljett så nu kan jag det, och sen gick det som en dans! Tåget på morron var bara 3 min försenat, och det jag åkte med hem stod inne på station och gick på utsatt tid.


Tog en fin bild på huset från tåget i morse. Blev förvånansvärt bra; min mobil brukar annars vara totalt okapabel att fånga nåt som rör sig den minsta millimeter. Inte för att huset direkt rör sig, mer än lite vibrationer när tunga godstågen går förbi, men tåget däremot hade fått upp en ansenlig fart.

Vi settlar in

Idag har vi (dvs. J) varit duktig och beställt pellets. Skönt om man kan elda - det har blivit kallt nu. Det enda jag har lyckats åstadkomma, förutom att bära böcker och boxar upp och nerför trappen, är att införskaffa ett pendlarkort så jag kan börja åka tåg. I morse fick jag skrapa ruta och då är det inte längre så lockande med bilåkning.

Baffi har installerat sig i en fåtölj.


Och... det mobila bredbandet har kommit! Så nu kan man ha kontakt med omvärlden även i huset! Fortfarande inga TV-kanaler dock, så nu rullar 2½ män för fullt. Igen.

Köksluckorna har kommit!


Flytten

Har varit dåligt med inlägg ett tag. Beror på att jag dels varit fullt upptagen med flytt, dels att jag saknar uppkoppling i huset än så länge. Tyvärr har vi inte heller någon TV (trots 3 TV-apparater), nåt som håller på att göra mig vansinnig. Utan Js gamla brända avsnitt av 2½ män vet jag inte hur jag skulle stå ut.

Men nu är jag iaf tillbaka i lägenheten för att hämta det sista, och passar på att utföra mina nät-ärenden, såsom att betala räkningar. Dessutom har jag lyckats hitta SVTs sändning av herrarnas linjelopp, tjoho! Inte kul vara utan TV mitt under cykel-VM.

I fredags gick iaf de stora flyttlassen, och det var också första natten vi sov i huset. Allt har funkat bra, men ibland känns det förtvivlat - som det aldrig tar slut med prylar i lägenheten. Första natten funka också bra - förutom att jag sov lite dåligt pga att jag kände att jag ville hålla lite koll på Baffis förehavanden första natten i huset. Men det får jag rapportera om mer vid annat tillfälle.

Första lasset i bussen går iväg


Schnablar på väg!

Tyvärr har jag inga nya bilder från huset efter inflytt eftersom batteriet laddat ur mobben och laddaren har lyckats försvinna i nån av kartongerna jag panikpackade precis innan vi for. Men jag hann i alla fall ta ett par kort i fredags. På spaljén som ska vara skydd för att Baffi inte ska ramla nerför trappan. Den blev jättebra!


Huset börjar bli inflyttningsklart

Köket är tapetserat och avtorkat och vi har börjat ställa in prylar i skåpen. Eventuellt kommer luckorna redan till helgen - det vore ju suveränt!

Uppe är hallen målad och klar nu och det mesta av ful-furun är dolt. Och ramen till Baffi-skyddet är på plats och väntar bara på att spaljen ska sättas upp.


Jag har tagit dit mina stora bordslampor och placerat ut i varsit fönster i vardagsrummet och det såg riktigt mysigt ut, även utifrån trädgården. Vi hade förresten en liten gäst därute, en igelkott som pilade iväg över gräsmattan!


Köket tapetserat

Det tog hela dan, inklusive lite grovstädning först för att få bort allt slipdamm, men nu är hela köket tapetserat! Var ju rätt många vinklar och vrår som tog sin lilla tid. Så imorn ska resten av dammet torkas ur, och sen kan man börja flytta in saker i skåpen!


Knastlakad fot: (spillde när jag skulle plocka ihop efter gårdagen)

Furu på väg att försvinna

Oumbärligt knastlak:


Dörrkarmar och tak grundat, ska målas en gång till:


Böffhuset med Y + P + K

Ikväll var det utgång med Pernilla, Yvonne och Kristina. Åt på Jensens Böffhus. För mig blev det snackskorgen som vanligt, samt glass med goa toppingar till efterrätt. Sen var vi hem till Silber och tittade på hennes fina lgh och prata skit en stund :)


Ännu en dag som amatör-hantverkare

Idag var det inget speciellt inplanerat på jobbet, så jag bestämde mig för att ta en semesterdag och fortsätta fixa i huset. J skulle också vara ledig och det är massor kvar att göra innan man kan flytta in så det passade bra.

Började med att göra klart de små ytor under fönstret i lilla rummet som vi glömt tapetsera *rodnar och inser att jag är från Ämnebo *. Sen provtapetserade vi en vägg i köket för att se om underlaget skulle klara det. När vi spacklade började tapeten under bubbla så vi tyckte det var bäst att prova och se hur det funkade med tapet innan vi fortsatte, eller om man skulle vara tvungen att låna slip och slipa bort rubbet.

Men det verkar vara OK, och så himla fräscht och fint i hörnet, så nu längtar man bara tills hela rummet blir fixat!


Tittar man åt det andra hållet i köket ser det dock inte lika kul ut än så länge...


Sen blev det lite mer spackling och slipning tills det var dags för lunchbreak och ett besök på Björka för inköp av brädor till övre hallen. Var en ny spännande upplevelse; man fick åka in i en stor lada, plocka fram sina brädor (ja jag kallar det så, fast rent tekniskt heter det säkert nåt annat) och få dem noterade av personalen inför betalning. Sen fick man kapa av dem själv, lasta bilen och åka till kassan i huvudbyggnaden.

Stor lada med...                                            ....Bäverbuffé!


Väl tillbaka i huset startade målning av tak och diverese gott och blandat furu i köket! Puh!

Min fyrbenta man

Och medan jag är i huset och gnor väntar min vackra, vackra Baffi troget här hemma

Spacklad fot


Köksväggar. Och mera furu.

Idag tog jag ledigt från jobbet för att hinna fixa lite i huset. Känns som man kunde skrapa på köksväggarna i flera veckor... Men nu ska de iaf vara redo för spackling och sedan tapetsering i helgen. Luckorna har skickats på sprutmålning hos en av Js kompisar. Det tyckte vi att vi kunde kosta på oss eftersom vi fixar så mycket annat själv.

Luckor på väg till sprutning - furu no more!


På övervåningen väntar ännu mer furu på att bli målat


Men trädgården är i alla fall färdig o fin


Och det är underbart att ha ett varmt o gott uterum att mysa i när man tar paus från skrapandet


Vägg Ämnebo style

Det tog ett tag innan vi fick upp farten på tapetseringen så det tog lite längre tid än vi hade trott. Och man har ju gener från Ämnebo. Så nu ser det ut som Wästgårds residens; halva vitt och halva rött! Men vi ämnar göra det färdigt imorn.


Dagens renoveringar

Idag packades åter två bilar fulla och kördes iväg till huset. Efter lite målning var det dags för lunch innan det var dags för ett besök hos Bauhaus. Köpte bl.a. ett billigt tapetbord samt en spaljé som, om det funkar storleksmässigt, ska fungera som skydd för att inte Baffi ska ramla över kanten till trappan.

Hann även med besök och fika med Js föräldrar samt besök av två av Js kompisar, en målare och en rörmokare som kunde göra viss inspektion av lokaliteterna. Mycket bra.

Sen var jag trädgårdsmeister och gick runt och plockade ihop lite fallna, halvruttna äpplen och päron.

Vitt tak i ett rum... vita lister i ett annat:


Lunchpizza på vedugnen!

Kräftfest hos Marie G

Ja, jag äter ju inte dom där djuren, men det fanns mycket annat gott. Inklusive Lindas goda broccolipaj :)

Lilla Molly

Renovering påbörjad

Idag packades båda bilarna i ottan och kördes iväg till huset. Har fått iväg förvånansvärt mycket redan, t.ex. nästan allt jag hade på balkongen.

Sen hängde vi på låset hos färgaffärn när dom öppna. Dom sålde ut en tapetkollektion för 49 kr rullen och vi hade varit där igår och tittat ut några, skulle bara mäta och räkna ut exakt hur många vi skulle ha. Och då ville man ju inte att någon annan skulle hinna dit före och snappa upp dom före oss. Var nämligen bara ungefär så många rullar kvar som vi skulle ha. Sen fyllde vi på med div färg och utrustning till målning också och spenderade därmed en smärre förmögenhet.

Första fikan i uterummet!


Pellisarna och Tanias tomatplanta är på plats:


J har varit flitig och vitlaserat ett av alla furutaken. Själv har jag halvt demolerat köksväggarna inför stundande tapetsering. Det fanns t.ex. en bård som var klistrad i minst 4 tjocka lager, och på vissa ställen släppte tapeterna i stora sjok.

Äntligen: huset!!

Idag skedde själva övertagandet av huset. Träff hos mäklerskan med säljarna. Vi har skreve unner och papper skickades till SBAB som på nåt sätt förde över våra pengar så att säljarnas lån kunde lösas. Sen fick vi även betala kommunal avgift för den del av året som är kvar. Vad det innebär vet jag inte riktigt men vi betalar glatt allt som folk säger åt oss att betala!

Efter en espresso i majje Alessandros nya italienska butik bar det av till huset för att lossa första lasset och mäta väggar mm. En tur till tapetbutiken hanns oxå med.

Tomt hus


Stooor altan, tom i väntan på stoooora lerkrukor


Hemma blev det skål i katalanskt bubbel

Packning pågår

Packningen fortgår. Och that's about allt jag håller på med just nu, förutom ett och annat gästspel på jobbet. Löpningen ligger alltså nere. Lite mat har jag iaf åstadkommit (med hjälp av J). Eftersom jag är så praktiskt lagd (alt. glupsk/snål) så jag har tänkt att det kan vara bra att ha lite färdiglagat att ta till under flytten så man inte ruinerar sig på hämtmat.

Så här ser min tillvaro ut för närvarande:


Duktiga J har sett till så att vi har fått både försäkring och el. Själv tycks jag helt ha tappat förmågan att ta tag i såna där tråkiga men nödvändiga saker. Men jag tänker mycket på tapeter. Och vart jag ska placera de stora lerkrukorna...

Städbesiktning

Idag var det städbesiktning på huset. En städfirma hade varit där och gnott hela dan (enligt grannarna som vi träffade för första gången idag) (och dom verkade f.ö. trevliga!). Var jättekul att se huset igen, speciellt nu när man vet att det är vårt. Jag hade ju bara varit där en gång förut och det var på visningen.

I övrigt så har vi fått iväg lånepappren till SBAB som bekräftade att dom kommit fram i tid. Vi har dessutom betalt resten av handpenningslånet.

J har varit duktig och kollat med försäkringsbolag så nu har vi offert som väntar klar att skriva på. Visade sig att samma bolag som jag har till bilen blev billigast vid jämförelse med några andra. Dom har också varit bra att göra med de gånger jag behövt nyttja dom (stulen MTB samt hål i bilen pga inbackning i staket).

Kvar att göra innan övertagandet är att hitta ett elbolag och se till att vi får el på fredag när avräkningen och övertagandet ska ske.

Här hemma fortsätter packningen, snart bara bokhyllan + skivor kvar av sånt som man kan packa i förväg. Övrigt som kläder och köksgrejor kan man ju inte packa förrän man ska flytta eftersom de ska användas.

När vi var vid huset kunde jag inte låta bli att plocka ett par äpplen; mina första alldeles egna! Ja egentligen räknas det väl som pallning eftersom vi inte tagit över ännu. Å andra sidan skulle visst allt som var kvarlämnat nu inför flyttstädningen vara sånt som skulle överlåtas på oss...


Baffis morgon

Medan matte tvättar och packar ligger gullekatten och spelar luftgitarr på sängen


Husköp och flytt so far

Hade haft som ambition att skriva lite om alla turer som ska till när man köper hus och flyttar. Men som vanligt med många av mina ambitioner så rinner dom ut i sanden och försvinner i ett big big niente. Men här kommer en snabb uppdatering:

 - Nuvarande husägarna är på god väg ut och huset ska vara färdigstädat på tisdag eftermiddag. Då ska vi dit och städbesikta. Så innan dess ska jag ta ut och sammanställa diverse listor för vad man ska tänka på vid flyttstädning. Det behöver jag för egen räkning också eftersom jag bestämt mig för att städa ur lägenheten själv, inte anlita städhjälp. Då går jag väl ungefär jämt upp ekonomiskt m a p den extra månadshyra jag har eftersom jag inte vågade säga upp lgh till sista september.

 - På fredag sker själva övertagandet. Innan dess ska vi ha betalt av handpenningslånet till SBAB och ha skickat in ansökan om hur vi vill fördela själva huslånet. Bara det är en hel vetenskap i sig och jag fattade först ingenting men det börjat klarna lite. Man ska bl.a. välja såväl bindningstid som amorteringstakt. Lutar åt att vi tar billigast möjliga alternativ till att börja med. Det blir ju så mycket andra utgifter nu i början. Vi måste dessutom hinna fixa en villaförsäkring.

 - Jag har kontaktat försäkringsbolaget, elbolaget samt telefonibolaget för div. uppsägningar. En av oss ska dessutom säga upp TV-licensen eftersom vi nu ska betala en gemensam, inte två separata (förhoppningsvis pengar tillbaka, tjoho!).

 - Här pågår packning för fullt samt återställande av lägenheten i dess ursprungliga skick. Idag har jag t.ex. bytt tillbaka toalettsitsen från min egen med fiskar till den som satt här när jag flyttade in. Båda skulle dessutom städas (och jag kan berätta; det fanns skrymslen i min som jag inte hade en aning om att de fanns, där 8 års skit samlats trots att jag trott att jag städat toa så himla noga varje vecka).

 - Det första av mitt bohag att flytta till nya orten är mitt matsalsbord, fyra stolar samt lite skålar som ska tjänstgöra hos J på hans herrmiddag ikväll.

Nu är det dags för lite mer packning och fejning. Återkommer med mer rapporter vid senare tillfälle!

Diorshow iconic

Var på Kicks nyss för att köpa en ny mascara för födelsedagspengarna jag fått av föräldrarna och Candy (jo, hon har också pengar tydligen). Helt inställd på att köpa favoriten Lancomes L'extreme, när jag såg att man för samma pengar kunde få en Dior-mascara PLUS ett litet av deras braiga läppglans, allt förpackat i ett litet fint fodral. Eftersom jag är en sucker för alla såna där erbjudande så slog jag givetvis till. Det hör till saken att jag vet flera som har Diorshow och är mycket nöjda med dom.

Har nu provmålat med den för första gången. Plastborste med små täta borst och den var inte kladdig som en del andra mascaror brukar vara när dom är nya, så den kommer nog att funka bra :)


Karlslund med jobbet

Idag var det utflykt till JJR med jobbet. Jag hade förberett genom att inte äta så mycket till lunch eftersom vi skulle iväg bara nån timme efteråt. Men tydligen åt jag lite för mycket ändå för magen kändes tung hela vägen. Så det blev bara en väldigt lugn 5a.

Sen blev det fika med enheten och chefen bjöd på jättegoda pajer som hon bakat själv. Efter det hasade jag runt en 3a till, men den får inte räknas in i löpträningen eftersom jag gick delar av sträckan.Runda: Karlslund 5
Tid: 32,11
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 421
Antal km kvar: 579
Vikt: Ingen vägning pga paj i magen

5 + 3

Dagens i skogen:

Runda: Karlslund 5 km + 3 km
Tid: 31,24 + 19,32
Antal avklarade km idag: 8
Totalt avklarade km: 416
Antal km kvar: 584
Vikt: 62,5

RSS 2.0