Heja Morrissey!

Detta sympatiserar jag till fullo med!


Trötta bueen

Funderade ett ögonblick på om jag skulle hoppa över löpningen idag när jag kom hem. Var tvungen att stanna kvar en timme extra på jobbet och var både hungrig och trött. Men jag vet att det är just vid såna här tillfällen man som bäst behöver springa. Och en liten runda pallar man ju alltid med, inte tar det så lång tid heller. Och jag känner mig rejält peppad på att träna just nu - kanske har nåt att göra med att asfalten kommit fram och man kan sticka ut näsan utan att den fryser bort :)

Behöver få in lite snabbpass nu för att få upp farten så jag gjorde några försök att springa lite intervaller. Men det gick inte alls nå bra när buenen var som klubbor efter gårdagens milpass. Så tiden blev bara en minut bättre än första gången jag sprang samma runda - och då tyckte jag att jag tog det väldigt lugnt! Och den här gången kunde jag inte skylla på vare sig dåligt underlag, otur med rödlysen eller hångelpauser heller!

Runda: Slussen
Tid: 26,34
Antal avklarade km idag: 4,5
Totalt avklarade km: 126

Antal km kvar till Gbg: 374
Vikt: 61,5


Gjort milen :)

Det börjar bli hög tid att öka på längden på passen nu. En ilsken motvind och mindre än 6 timmars sömn (attans tidsomställning) var kanske inte de bästa förutsättningarna för årets första mil-runda, men jag kan vara ganska envis när jag bestämt mig för nåt. Och idag hade jag bestämt mig för att springa en mil (obs springa, inga gång-inslag här inte), hur ont det än skulle göra och hur lång tid det än skulle ta. Och ont blev jag än mer övertygad om att det skulle göra när jag kommit en bit och insåg att jag tagit på mig mina relativt nyinköpta skor, som nog hade bort springas in lite mer innan de skulle vara redo för längre sträckor.


Jag gav mig iaf iväg lite sakta i motvinden. Men när jag sedan fick svänga av ner från Glomman kom belöningen i form av nerförsbacke nästan hela vägen hem samt extra skjuts av medvinden (den lite mer trevliga sidan av blåsandet). Så den sista halvtimmen gick otroligt mycket bättre än jag nånsin hade förväntat mig. Inga besvär av skorna heller. Det enda otrevliga var att det gick hål i strumpan när jag fortfarande hade ganska långt hem. Inget som gör ont eller så, men det är ju bara så himla irriterande när man hela tiden känner hur tån sitter fast i ett hål.


Underlaget var fint, det har ju töat några dar nu. Men hörrni,det som göms i snö... som hundägare skäms jag verkligen över hur dåliga de körstbennta är på att plocka upp efter de fyrbennta. Och det är inga små Candy-pluttar direkt som ligger efter trottoarkanterna, utan rejäla blaffor. Ajajaj, nu kom hornen ut igen!


Runda: Glomman

Tid: 1,07,03

Antal avklarade km idag: 10

Totalt avklarade km: 122

Antal km kvar till Gbg: 378

Vikt: 61,5 kg


Svulla


Lördagslöp

Som om det inte räckte med min egen svaghet (i både kropp och själ), även vädret tycks göra allt för att sabotera träningen. I morse när man vakna låg ett decimetertjockt täcke av snöblask på marken. Dagens höga temperatur gjorde dock sitt, så sen eftermiddag var det ändå relativt bra underlag, om än lite blött på sina ställen. Det blev en relativt njutbar tur med J som sällskap (inga hångelpauser idag A-L!).

Känner mig nöjd med att kommit mig för med att löpa en lördag och snart väntar belöning i form av ostar, veg-flygande-Jakob, chevre cheesecake och Amarooooooone :)

Runda: Gustavsvik
Tid: 38,23
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 112
Antal km kvar till Gbg: 388
Vikt: 61,5 kg (liten lunch)

Dags att börja klaga på för tidigt sommarfirande

Det är ju väldigt populärt, och många verkar tycka att det är politiskt korrekt, att klaga på när julen börjar firas för tidigt. Julgalning som jag är börjar jag ju gärna redan i oktober och tycker att det är upp till var och en hur man vill göra. Läste en gång en mycket bra liknelse om att det minsann inte är nån som klagar om vädret är så bra så man kan bada i maj, eller när IKEA redan tidigt börjar annonsera sina utemöbler - det senare ses ju snarare som en slags positiv påminnelse om att våren snart är här.

IKEA är ju annars dom stora skurkarna i jul-moralisternas värld - ve o fasa för att börja julskylta redan i oktober! Och nu idag kom alltså deras blad med utemöbler - när snön ligger djup och det är flera minusgrader ute - hugganemej så förskräckligt! Man blir ju trött på sommaren redan innan den har börjat! I min familj plockas utemöblerna fram och putsas upp dan före midsommarafton och inte en dag tidigare! Funderar även på att starta en Facebook-grupp som ska heta "Sommaren ska firas i juli, och enbart i juli". Och glassen, grillningen, mys i solen... inte njuta av det för tidigt, ajajaj nej, här ska den absoluta högsommaren väntas in innan man kan släppa loss med såna förlustelser. Osv osv... ni förstår min point :)

Lunk, lunk, lunk...

Det blev en liten lunk även idag. Lunka är ju max jag kan prestera just nu. Känns lite tungt att så fort jag lyckas komma igång så bra så jag kan börja köra lite kvalité så händer det nåt och så är jag tillbaka på ruta 1 igen, dvs. lunk.
Var iaf bra underlag åt det där hållet, torrt och fint hela vägen. Kanske bara här inne i stan dom inte klarar att röja ordentligt.

Runda: Gustavsvik
Tid: 38,42
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 106
Antal km kvar till Gbg: 394
Vikt: 62 kg (ännu en dag då jag stoppa i mig lite för mycket, men hoppas det kommer att vända nu om jag kan löpa regelbundet)

På banan igen

Första löpet efter förkylningen. Kändes riktigt bra så jag var övertygad om att det gått mycket snabbare än förra gången, men i stället var det en minut långsammare :( Men enligt J hade vi sämre flyt med rödlysena. Dessutom tror jag vi tappa mycket tid på de partier där det var så isigt så man bara fick tassa. Den högre vikten tillskriver jag dagens jätteportion med pasta!

Runda: Slussen
Tid: 28,15
Antal avklarade km idag: 4,5
Totalt avklarade km: 99,7

Antal km kvar till Gbg: 400,3
Vikt: 61,5


Vinter igen, buäää!

Nu har jag bloggat lite ofrekvent igen, men vem orkar blogga när det ser ut så här ute?

Vem orkar göra nåt överhuvudtaget? Äcklig snö överallt och man fick frysa hela vägen till jobbet. Hade tänkt komma igång med löpningen igen efter förkylningen men känns inte så riktigt bra att börja när det är så här kallt. Den enda energi jag lyckats uppbringa har ägnats åt arbete. Och nu väntar sängen - sieben acht guten nacht!


Faaaan!

Fortfarande arg... Omotiverade utvisningar och allmänt oflyt. Inte bästa laget som vann - HUR FAN GICK DETTA TILL?

Nervöst...

Nu är det mindre än 3 timmar kvar till finalen... uh, Västerås blir inte lätta att ta!

Snabb förkylningsuppdatering

Ska väl flika in ett litet inlägg så här på lunchrasten. Lyxbruden som glider runt i Sälen i sina uggs andades visst nåt om att jag bloggade lite för ofrekvent... vad är väl lite (eller snarare: mycket) arbete och feber för ursäkt?
I morse drog iaf det stora nysandet och snorandet igång. Och som vanligt med mina förkylningar säger det bara pang så släpper både halsont och feber bara sådär utanvidare. Skönt! Trots att min näsa nu är förvandlad till en snorkran lagom inför första mötet med nya svärföräldrarna imorn (nä jag har inte gift mig, men man kan väl kalla dom för det ändå eller?). Ett möte som dessutom lyckas infalla exakt samtidigt som Byn spelar SM-final. Deras första intryck av mig kommer alltså att vara som nån slags manisk svärande och tjoande blandning av Rudolf-med-röda-mulen och OleEinarBjörndalen-vid-målgång :S

Inte så nya stövlar

I frånvaron av ny shopping (för trött och fattig för nya inköp) får jag lägga in bild på lite gammal dito i stället. Detta är mina älskade gamla gröningar som jag köpte på Din Sko för några år sen. Jag tycker fortfarande att dom är de finaste stövlar jag nånsin haft, och fick pigga upp min halsonda tillvaro igår genom att bära dessa på jobbet. Visst, närkingarna stirrar (man SKA inte ha kläder som syns här, dessutom blir jag typ 1,80 lång i dem) - men det har jag lärt mig strunta i numera, vad utstår man inte för sina godingar :)


Sjuk

Usch, har fått ont i halsen och feber. Och lite öm i kroppen. Och kan inte göra så mycket annat just nu än och häcka framför TVn och kolla vilket lag som får möta Bynn i finalen på lördag. Och jag som kände mig så peppad att komma igång med löpning och en massa andra saker, buääää!

Löpning - igen!

Har mätt upp en ny lite kortare runda. Både jag o J behövde komma igång lite lugnt med ett kort pass. Jag har ju inte sprungit på nästan två veckor nu. Har varit lite mycket med Rosies kissproblem, föräldrabesök, Stockholmsresa samt alldeles för mycket jobb. Men nu hoppas jag på rivstart på massträning - bara 2 månader kvar till Gbg!

Runda: Slussen
Tid: 27,22
Antal avklarade km idag: 4,5
Totalt avklarade km: 95

Antal km kvar till Gbg: 405
Vikt: 61


Candy har åkt till Bynn igen :(

Känns så tomt att inte ha henne här. Men hon har ju det så bra där uppe. Och katterna njuter! Här är några bilder jag tog på henne i morse innan dom åkte - nybadad, vit och JÄTTESÖT!


F.ö. kattvaktar jag grannens lilla Linus. Han blir mer och mer framåt för varje gång jag är där!

Candy i American Apparel

Candy tyckte mycket om sin nya t-tröja som jag köpte i Stockholm. Den var mjuk o skön och hon verkade inte känna sig besvärad av den, utan sprang glatt på i full fart runt hela kvarteret!

Dagens lunch

Idag blev det lunch på Stadsträdgården igen, nån slags Marockansk buffé, riktigt yummy. Massa goa sallader med bönor mm samt några goda varmrätter också. Sällskapet var Tania, Susanna, AnnaO och syster biber Ann-Britt.


Utmaningen från igår

Här kommer det som jag skulle lägga in igår. Det innebär att alla "igår" egentligen är "iförrgår". Men det gör ju egentligen inte så mycket!

En liten utmaning till mig och nu till dig...

Jag blev utmanad av Helén! Jag vet inte riktigt vad det innebär, men det verkar som att jag ska skapa en egen lista och fylla i mina saker.

Och jag säger som Ann-Louise: Det där med att umgås med familj (inkl. J) och mina älskade djur står ju över allt annat så det skriver jag inte ens här!

1) 4 TV program jag brukar se: cykel på Eurosport, bandy när Byn spelar, Sex&theCity (jo fortfarande, alla repriser som sänds på en tid då man är vaken), Sportnytt.

2) 4 saker jag gjorde igår: jobba länge, laga risotto, umgicks med föräldrar+J+djuren, lyssna på Byns match mot Sirius på webb-radion.

3) 4 saker jag längtar till: helg (alltid)(utom när det faktiskt är helg förstås), sommar o värme, Milano, pizza.

4) 4 saker som står på min önskelista (nu utgår jag ifrån att det är prylar som avses här, inte sånt man önskar skulle hända t.ex. att jag går ner i vikt): en riktig espressobryggare, dyr väska (gärna från Stella McCartney som tillverkar djurvänligt), bättre hörlurar till min iRiver, ett stort hus.


5) 4 saker jag tycker om att göra: äta, dricka, löpträna (när det är varmt), shoppa.

6) 4 saker jag avskyr: djurplågeri, folk som inte blinkar när dom ska svänga/byta fil/åka ut ur rondeller, åldersfixering, alla som snor min parkeringsplats.

7) 4 saker jag åt i går: frukost, quesadilla, risotto, mini-citron-bit till kaffet.

8) 4 bloggar jag utmanar: hm... nu blev det ju lite svårt här eftersom alla bloggare jag känner redan har gjort detta. Får åter igen citera Ann-Louise som skrev nåt om att hon utmanade alla som känner sig manade :)


Mail-skit

Jaha... här offrar man en av sina välbehövda fika-pauser på jobbet för att skriva på ett blogginlägg. Som jag vid arbetsdagens slut mailade hem för att kunna lägga in nu ikväll. Men det har fortfarande inte kommit fram - och vad ska man skylla på? Hotmail med sitt jävla "Server too busy" eller XP-skiten och jobbets alla brandväggar? Jäkligt irriterande iaf. Allt jag skrivit blev ju liksom inaktuellt nu :(

Ännu mer Stockholmsbilder - från icke-konserten

Globen är fin....


Mina kompisar och J är fina....Ännu finare hade det varit om det blivit nån spelning oxå :(

Några bilder från Stockholm


Fräscht hotell med bra läge och utsikt mot Drottninggatan


Beyond Retro; vilket ställe - här skulle man kunna gå en hel dag!


Det skulle man även kunna göra på Stockhome.


12-bitars sushi, mums!


Pre-Rafaeliter (samt min CarlLarsson favvo i megaformatet: Midvinterblot) på Nationalmuséum. En riktigt höjdar-upplevelse för en gammal pre-raffe fanatiker :)

Långnäsa

Ingen konsert ikväll, buääääh! Men man får väl försöka se det från den ljusa sidan. Biljetten gäller ju för nästa tillfälle och jag och J har iaf haft en nice weekend. Nu ska vi dopa/trösta oss med en varsin irish innan läggdags.

Lördag i Stöckhölm

Idag har vi:
 - åkt tåg till Stöckhölm
 - checkat in på nice Scandic Hotell mitt i stan
 - shoppat på TopShop, f.d. PUB mm (hittat jättefin topp från Mina UK!!)
 - sushi-lunch
 - kollat Pre-Raffe utställning på Nationalmuseum
 - sett Bynn klå Sirius i semin
 - ätit och druckit kvällsmat och spanat på vargar

Helg!

Nu bär det av mot Stockholm i helgen - med mellanlandning i Kumla!


Candy är tillbaka!

Idag kom mina föräldrar hit med Candy. Var sååååå roligt att träffa henne igen!


Här är en, tyvärr lite suddig, bild på fina Rosie när hon ligger och myser i nya kartong-huset:

Dagens dag

Jobb jobb jobb jobb jobb jobb TANDVÄRK!!! Jobb jobb jobb jobb jobb jobb tandläkarbesök Jobb jobb jobb jobb jobb jobb TANDVÄRK!!! (jo, fortfarande, bara tid för undersökning idag, roten till det onda ska tas omhand vid nytt besök imorn) Jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb jobb...

Söndagsaktiviteter

 - Snabbis på Marieberg med besök på nyöppnade Lagerhaus samt inköp av blanka leggings på Pieces
 - Ikea (där vi blev förföljda av AnnaO o Henrik!)
 - MC-mässa i Kumla
 - Lunch på Stadsträdgården
 - Försök att kabla igång min bil som fick avblåsas när den startade av sig själv :)
 - Sport framför TVn (med bl.a. årspremiär på nånting 2-hjuligt med motor på asfalt)

Här är ett par exempel från mässan:

RSS 2.0