Jag är en sopa, bläää

Bedrövlig tid idag, trots att tog i ganska bra och och borde ha blivit snabbare nu. En minut sämre än förra gången jag sprang samma sträcka. Hade visserligen otur med trafiken och fick först springa en liten omväg och ändå stå och vänta bra länge (allt skit ska på den som redan ligger). Men det förklarar max 30 sekunder. Väga mig törs jag inte ens göra idag :(

Runda: Slussen
Tid: 26,43
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 232

Antal km kvar till Gbg: 268
Vikt: 275


Makedonsk

Varför har inte jag en makedonsk kroppstyp? Jo, för att jag är en korsning av Zorn-kulla och bastant Ämnebo-fruntimmer!

Jolly och Kung Baffi

Ska fjäska lite för Pellipuen med några djurbilder! Först ett par på Kung Baffi när han tronar på sängen och blubbar luft-bas:


Och här kommer två på senaste tillskottet på Målda - dom fina bilderna har Helén skickat!

Kortis

Fick trotsa både skavsår och ruggväder för att ta mig ut idag. Nåja rugg... kallt var det ju inte, men precis när jag skulle iväg blåste det upp och blev kolsvart så det såg ut som det skulle börja regna. Men det blev bättre efter ett tag. Skavsåret gjorde att jag bara vågade ta en kortare runda. Fick blåsan när jag sprang i lördags, lyckades sen pilla hål på den vartefter jag gick på fest och glömde antagligen bort att vara försiktig. Hade blött från tån under natten och vaknade med ont i hela tån. Men tack o lov för Compeed :)

Runda: Gustavsvik
Tid: 36,15
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 228
Antal km kvar till Gbg: 272
Vikt: 62 kg (buää... stabbig utelunch i magen)

Fest hos Linda

Igår var det kombinerad inflyttnings- och 30-årsfest hos Linda. Så idag har man varit lite trött! Men roligt var det igår iaf!Dagens lördagslöp

Hade funderingar på att ta 15 km i skogen idag, men hade så mycket annat att fixa med så jag bestämde mig för att ta rundan ner mot Oset i stället. Och det var nog tur för det kändes väldigt segt, trots underbart väder och två vilodagar. Tror jag fortfarande kände av lite av onsdagens långpass i ben och röv. Eller berodde segheten kanske på all Campari och whisky jag drack igår? Eller kanske på åsynen av alla andra människor som satt och mös i solen i parkerna och efter ån med glass, pajer och stora flaskor med läsk? Eller ännu värre: alla som satt och gottade sig på uteserveringarna med stora kalla öl eller läckra höga glas fyllda med vitt vin... Då undrar man lite vad dom gjort som förtjänar det medan jag får plåga mig med att springa. Kanske har dom städat och tränat i veckan, nåt som jag har varit alldeles för slapp för? Eller kanske avstått från att packa i sig 3000 onyttiga kalorier per dag under hela 2009?

Så här mysigt hade vi det i alla fall igår när vi tog glasspaus på jobbet:


Runda: Oset
Tid: 58,19
Antal avklarade km idag: 9
Totalt avklarade km: 222

Antal km kvar till Gbg: 278
Vikt: 61,5


Långpazzzz igen

Dags att öka sträckan ytterligare. Men tvärtom mot i lördags, då jag fortfarande mådde tipptopp efter att ha sprungit 1 timme o 37 minuter, så kändes det inte alls bra idag. I början var det helt OK men efter ca 1,15 började det göra ont överallt i kroppen. Så det var bara att bita ihop och kämpa de sista kilometrarna. Med reservation för att jag kan ha mätt lite fel både ute i Oset och i myllret av rondeller och cykelvägar nedanför universitet, så blev det iaf över 17 kilometer. Fast känns lite ruttet att man måste plussa på ytterligare nästan 4 km för att få halvmaradistansen buäää :( Just nu känns det som jag inte kommer att orka Gbg. Men det är ju å andra sidan några veckor kvar!

Runda: Oset, Ormesta mm.
Tid: 1,52, 44
Antal avklarade km idag: 17
Totalt avklarade km: 213

Antal km kvar till Gbg: 287
Vikt: 60 (det bästa med långpass: man svettas ut 1 kilo vätska och kan låtsas att det är fett som försvunnit!)

Och när man sprungit långt är man väl värd ett par maffiga rostade mackor med keso och ketchup!


Jag har fågelskådat!

Helén efterlyste ju mer djur på bloggen, så nu ska jag berätta om alla fåglar jag såg idag när jag var ute och sprang. Har ju färdats genom det som väl anses vara nån slags top spot för fågelskådning i Örebro, nämligen Oset. Och idag såg jag en tofsvippa!! Eller en förresten, det var flera. Och egentligen vet jag inte om det var en tofsvippa, men det var iaf en väldigt fin liten pippi med grönmetallic kropp och en ståtlig plym på huvet.

Allra först på rundan mötte jag John den ensamma måsen. Han satt på räcket på bron till Stora Holmen och tittade på mig när jag tassade förbi. Sen var det alla gässen, som idag betedde sig riktigt fint utan att varken fräsa eller göra utfall mot mig som dom brukar göra annars. Och så såg man givetvis en och annan kaja som vanligt. Alltså totalt hela 4 arter fågel, dä ni!

På väg ut till Oset såg jag färska spår efter Bävern också. Några träd var redan fällda medan ett annat jätteträd var preparerat i väntan på att vinden ska vända så han kan gnaga det sista och trädet ramlar ut i Svartån!

Och när man pratar om djur; insåg idag att jag antagligen är en ko. Jag har nämligen enorma problem med att ta mig över dom där gallren som är till för att inte Oset-kossorna ska vandra ut på stan :)

Pizzasuuugen!

Fick kommentar från Helén att det började bli en löparblogg och lite för lite djur... Men med Candy på Bynn och Rosie i katthimlen så finns det ju bara ett djur att skriva om. Visserligen är han en 8-kilos man med stort kelbehov som dessutom är korad till Örebros charmigaste katt, men det är inte riktigt samma fart som när man hade ett zoo med 3 djur som härjade runt här!

Just nu är det dock inte mycket till löparblogg heller eftersom jag var alldeles för trött när jag kom hem och ställde in mitt planerade långpass. Skulle inte ha nåt emot om det stog en sån där pizza här nu som jag åt i lördags:
OBS! den med korv är inte min!!!!


Lite snabbare i Karlslund

Idag var det tänkt att jag skulle ta ett lugnt pass för att inte stelna helt efter gårdagens 15 km. Eftersom det blåste rätt mycket fick det bli skogen idag också. Trots gårdagen och en stor lunch som gluppade i magen så kände jag redan på en gång att det kändes ganska bra. Så jag sprang på så snabbt jag kunde, utom i de 4 uppförsbackarna där jag bara tassade. Och tiden blev faktiskt riktigt bra för att vara mig! Nu får det bli en vilodag imorn, innan nytt långpass väntar på tisdag.

Runda: Karlslund 5an
Tid: 28,22
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 195,5

Antal km kvar till Gbg: 304,5
Vikt: 61,5


Årets första 15 km i Karlslund!

Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg (hehe, det var ju riktigt roligt). Även om min fart är i stort behov av att ökas så är det ändå främst distansen som måste tränas upp. Annars blir det riktigt tungt när man ska börja gneta uppför Avenyn! Så idag bar det av till Karlslund för att testa 15km-spåret. Underlaget var jättebra, bara på ett ställe nånstans vid 5-6 km som det var lite geggigt.

Och jag klarade det över förväntan! Tiden var visserligen sopig, men som vanligt när jag ökar distansen bryr jag mig inte så mycket om att det ska gå fort. Kanske har mina två ynka 12,8 km-pass gjort lite verkan ändå. Jag hade förberett mig så gott det gick i övrigt också: stor frukost bestånde av bl.a. scrambled eggs, lite nyinköpt utrustning (mer om det i senare inlägg) samt två vilodagar i benen (eller INTE i benen kanske snarare). Något som var mindre bra var att det blev gansks mycket fredagsvin igår, men det verkade inte satt några större spår. Så jag var fortfarande relativt pigg när jag kom i mål, bara lite segt i benen i de två sista backarna.

Runda: Karlslund 15
Tid: 1,37,52
Antal avklarade km idag: 15 (tror det är något kortare, typ 14,9 men whatever!)
Totalt avklarade km: 191
Antal km kvar till Gbg: 309
Vikt: 61 (jo jag vet att det främst är förlorad vätska, inte fett, men det tänker jag inte låtsas om!)

Långpass igen

Borde tagit detta igår men var alldeles för trött när jag kom hem från jobbet. Ruggigt väder var det också. Kändes rätt segt redan från början idag. Dessutom blåste det emot rätt ordentligt på vissa delar. Därmed blev tiden lite sämre än förra gången också. Men får ändå känna mig nöjd med att jag klarat av detta idag!

Runda: Glomman + runt Riisbergska
Tid: 1,22,29
Antal avklarade km idag: 12,81
Totalt avklarade km: 176
Antal km kvar till Gbg: 324
Vikt: 61,5

Oset

Det blev ju ett ofrivilligt avbrott i löpträningen i o m Rosies borgång. Men nu har orken för att springa återvänt. Och vädret är skönt också. Det har varit torrt så pass länge nu så jag vågade mig på att prova att springa ut till Oset. Och underlaget var mycket bra. Egna formen är väl inte den bästa nu igen, men det var en trevlig runda ändå.

Runda: Oset
Tid: 59,10
Antal avklarade km idag: 9
Totalt avklarade km: 169

Antal km kvar till Gbg: 331
Vikt: 61,5


Calle-bollar

Mina Calle-bollar är inte riktigt lika fina som Calles bollar! Men rätt goda ändå. Dessa innehöll svamp, rödlök, jalapenos, soltorkade tomater och lite mjukost. Serverades lite som maträtt, snarare än tilltugg, tillsammans med ris och en pestolikanande röra gjord på bl.a. ruccola.

Rockweekend on Tour

Man måste ju försöka göra nåt för att skingra tankarna från Rosies bortgång. Så igår bar det iväg på Rockweekend on Tour.

Sällskapet var det vanliga:


Banden var rätt bra - bäst var Mustasch. Här är några suddiga bilder (påverkad fotograf) från alla banden vi hann se:


Tankar som åker bergodalbana

Ena stunden känns det rätt OK. Jag är fullt medveten om att Rosie är borta, saknar henne men konstaterar nyktert att hon haft ett långt bra liv som hon fick sluta med värdighet innan hon hann lida alltför mycket av sina ålderskrämpor. Och att det bara är naturens gång att de gamla får somna in osv. Sen helt plötsligt kommer jag på mig själv med att gå och önska att det bara är en ond dröm eller att jag inbillat mig allt, och att jag ska vända mig om och det ska sitta en liten grå figur där och säga "kwek". Det var hennes speciella läte, hon lät för det mesta mer som en and än en katt! Nyss gick jag till och med in i köket och kollade in i matsalen för att se om hon skulle sitta där under bordet och titta, vilket hon givetvis inte gjorde och som jag mycket väl visste att hon inte skulle göra.

Ibland önskar jag att man kunde vrida tillbaka tiden till den period när hon var ung och frisk, men sånt går ju inte. Och i övrigt önskar jag absolut inte tillbaka mitt liv som det var då. Ibland tänker jag att jag skulle låtit henne vara kvar över påsk så vi fått njuta lite mer tillsammans. Givetvis en dålig idé eftersom hon antagligen inte alls kunnat njuta med en bak som var helt nerkletad med en blandning av urin och kattsand. Och hon hade troligen bara blivit sämre med tanke på hur mycket hon verkade tackla av bara de senaste dagarna. Dessutom tror jag att vi som är kvar behöver dessa lediga dagar för att hämta oss och vänja oss vid tanken på att hon är borta.

Men jag önskar så att hon orkat hänga i ett tag till så hon hade fått njuta av våren. Det var alltid hennes favorttid på året. När de första solstrålarna letade sig in brukade hon ligga på mattan i matsalen eller på överkastet på sängen och gotta sig i värmen. Men en sak hann hon iaf med i år och det är jag väldigt glad för nu: förra helgen när vi satt på balkongen och njöt av värmen för första gången i år stack hon ut huvet genom den öppna dörren och stog där och njöt i solen och blinkade i det starka ljuset. Eller "binkade", som vi brukade göra till varann jag och Rosie som en hälsning i samförstånd.

När nu ska jag inte grotta mer i det som kunnat vara, utan nästa gång jag skriver nåt om Rosie ska jag berätta om några roliga episoder vi haft tillsammans. För hon var ju en underbar liten individ som lämnat massor av mysiga och glada minnen efter sig!

Dagen efter

Nu har det gått ett dygn sen Rosie gick bort. Det går rätt bra även om hon är mycket saknad. Ser hennes lilla ansikte med de stora ögona framför mig så fort jag blundar. Annars pågår storstädning här. Igår var det rengöring av golv samt tvätt av sovunderlägg, handdukar, trasor etc. Idag är det lätt vattenborstning av alla mattor (dom ska lämnas in på riktig mattvätt så småningom) samt toastädning. Känns skönt att få allting rent. Ibland får jag lite dåligt samvete - känns som jag försöker städa ut alla rester av Rosie. Vilket givetvis inte är fallet, helst skulle jag ha så mycket som möjligt av henne kvar, kan bli lite lyrisk när jag hittar små spår av henne som t.ex. hårtussar i hennes borste o dyl. Vad jag däremot inte vill ha kvar är hennes kiss, som hon släppte lite överallt de sista dagarna när inkontinensen slog till som värst, därav den stora rengöringen.

Med Rosie borta och Candy tillfälligt utlokaliserad till Bynn så funderar jag lite på om Baffi nu, som enda kvarvarande fyrfota, riskerar att överösas med kärlek från min sida. Vilken han iofs är förtjänt av, har tyvärr inte kunnat ägna så mycket tid åt honom som han önskar nu när Rosie varit krasslig. Så idag har jag t.ex. friserat honom; en kärlekshandling från min sida. Dock inte lika uppskattat av honom själv, även om han tycker det är jätteskönt efteråt när stora kalufsen är ansad!

Här tronar kung Baffi på en av sina favoritstolar. Han har av nån anledning svårt för att fastna och bli bra på kort!

Rosie

Nu har lilla Rosie flyttat till katthimlen. Saknar henne så mycket. Men nu slipper hon besväras av sina stela ben och nerkissade bak. Kanske får hon träffa syster Snövit igen och kan galoppera omkring och jaga skinnmöss som förr i tiden. Och om det finns en katthimmel så finns det säkert gott om ost, filmjölk och kokt fisk också!

Tack min lilla Ros för allt. Vart du än är så kommer du alltid att vara hos mig på ett eller annat sätt...


Min älskade lilla Rosie

Nu har den kommit - den hemska dagen som jag fasat för de senaste 14½ åren. Den dag då jag ska ta farväl av min lilla Ros. Hon har varit stel i baken och gått lite dåligt några år nu men ändå kunnat leva ett ganska normalt liv. Men nån gång förra året började hon få allt mer problem med att gå på lådan och började göra både 1a och 2a ute på golvet. För en månad sen fick hon dessutom en infektion. Mot den fick hon medicin och verkade lite bättre ett tag. Men nu de senaste dagarna har hon fått alltmer problem med inkontinensen och igår upptäckte jag att hon inte ens kan kissa ordentligt, utan allt rinner ner på benen och hon klarar inte att hålla sig ren. Och det är ju så viktigt för en katt att vara ren.

Har tvekat lite hur jag skulle göra och hur länge jag skulle våga ha henne kvar eftersom hon fortfarande är matfrisk och ser fräsch ut i övrigt. Men det senaste dagarna, när hon inte längre kan hålla sig ren, tycker jag mig ana att även den delen har gått ner lite. Så det är nog skönast för henne själv om hon får somna in innan det blir värre. Och jag antar att hon lider mycket av att inte kunna hålla sig fräsch och fin. Hon har ju alltid varit en sån pippinett och prydlig liten dam min lilla RosPussa.

Så om en timme bär det av till de snälla tjejerna borta på Annalysen som hjälpt oss så många gånger när katterna varit dåliga. Rosie ska få ett värdigt slut. Vill inte komma hem och hitta henne liggande i sin egen urin eller nåt liknande som skulle kunna hända om hon snabbt blir sämre och benen inte längre bär. Det känns hemskt att ta iväg henne, men som sagt, det är bäst för henne själv. Och hon har haft ett långt liv med massor av kärlek och god mat!


Trötter

Idag skulle jag egentligen ha tagit mil-passet jag inte tog igår. Men när jag kom hem efter drygt 10 timmars jobb, fortfarande proppmätt efter lunchens glufsa på Pizza-planetens buffe, så orkade jag inget annat än att lägga mig i soffan med en god tidning. Men den som spar den har - får ta milpasset imorn i stället :) Nu väntar bara en snabb espresso framför fotbollen, sen är det söööva som gäller!


Kortpass

Hade planerat lite längre pass idag, men när jag kom hem kände jag att jag hade verkligen ingen lust. Kände mig inte trött eller så utan hade bara ingen lust helt enkelt. Så jag bestämde mig för ett kort pass i stället - allt är ju bättre än ingenting. Så det blev lilla rundan runt Slussen. Försökte springa på lite men tiden blev väl bara sådär. Men den här gången kunde jag iaf skylla på otur med rödljus - blev stående nere vid Harrys en bra stund på vägen hem.

Det var varmt och skönt väder och jag premiärade för säsongen i 3/4-byxor och tunna löparjackan. Jag vet att det troligen sitter bara i huvet; men man känner sig verkligen lättare (och lite snabbare!) när man inte behöver ha så mycket kläder på sig!

Den larviga positionen med lyft ben är för att ni ska kunna se att jag faktiskt har korta byxor på!

Runda: Slussen
Tid: 25,40
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 154

Antal km kvar till Gbg: 346
Vikt: 61,5


Premiär i skogen

Idag säsongspremiärade jag i Karlslundsspåret (för J var det all time premiär). Hade hört av min kollega Leif, som spanat i de västra skogarna i veckan, att det troligtvis kunde ligga lite packad is kvar. Och det gjorde det minsann. På några ställen kom man inte alls fram utan fick kryssa långt ute i skogen alt. glida fram över isen som en överviktig Bambi!

Förvånande nog blev tiden riktigt bra - utan de isiga partierna hade vi hamnat en bra bit under 30 min, vilket är ovanligt för mig så här tidigt på säsongen.

Runda: Karlslund 5an
Tid: 30,03
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 149

Antal km kvar till Gbg: 351
Vikt: 61,5


Dagens mat

Till lunch bl.a. Leila Ricottakakor med stekt polenta. Fattig (/underbetald) som man är så ersatte jag helt fräckt ricottan med det billigare alternativet Kesella. Kändes lite vågat att lägga ut 100 spänn på ricotta innan man vet hur receptet funkar...


Till kvällen blev det parmesanpanerade quornfilér. Originalreceptet gäller kyckling men det går ju lika bra med quorn.


Ett gott vin är detta vita från Österrike för ringa 59 kr.


Hoppas alla länkar funkar nu - annars får jag fixa dom senare!

Längre pass

Dags att öka på distansen ytterligare. Så idag blev det tidig hemgång från jobbet och sen på med springkläderna! Gick relativt bra, bara sista km som det började kännas lite i bena.

Runda: Glomman + runt Riisbergska
Tid: 1,21,57
Antal avklarade km idag: 12,81
Totalt avklarade km: 144

Antal km kvar till Gbg: 356
Vikt: 61,5


Ännu tröttare bueen

Fint väder: soligt och torrt. Men ännu tröttare ben idag när det var tredje dagen i rad jag sprang. Men tiden blev ändå rätt bra och även J är nöjd med dagens löp :)

Runda: Mio
Tid: 33,20
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 131,5

Antal km kvar till Gbg: 369,5
Vikt: 62


RSS 2.0