Solig söndag på landet

Dagen i bilder: motorcyklar, hälsingefår och massor av nice soligt väder :)


Nya skorna

Kan beses i länk här.


Äntligen lite värme

Idag blev det först en liten tur på stan med nöjesshopping (uups var gick mitt shoppingstopp?) med inköp av bl.a. världens, i mitt tycke o budgetnivå, snyggaste och bekvämaste skor. Känns som jag vill ha dom VARJE dag! Bild kommer senare. Inte dom supersnygga Vuittonnarna men oh vad jag tyckte om dom! Och därefter lite nyttoshopping på ICA och zoo.

Sen blev det promenad till Rusta i det fina vädret.


Och glass med jordgubbar!


Ännu en pensionär

Idag var det avtackning för ännu en av mina gamla arbetskamrater. Lite konstigt - nu känns det helt plötsligt som att de som går i pension inte är så förskräckligt gamla... Det hölls lite tal och så men både jag och Göran var senare överens om att det var rätt bra jag inte hade något inlägg om vad vi varit med om under den tid vi arbetat tillsammans. Jag hade ju t.ex. kunnat berätta om den gången då vi hade rott i land ett två-års-projekt och Göran bjöd hem arbetsgruppen på brakfest med resultat att jag kräktes på hans alltan.... näää ibland är tiga guld!

Göran får blomma av en man som hade sansade saker att berätta om


Nästa generation väntar på att ta över?

En ut, en in

Jaha nu har man upplevt nåt man aldrig upplevt förut: "En ut ,en in" på Systemet. Som på krogen. Det var så mycket folk därinne så man hade väktare i dörren för att hålla koll på att det inte blev för många. Anledningen till denna anstormning är givetvis (förutom det vanliga med fredag + fint väder) det fullständigt idiotiska beslutet att flytta systemet från Köpmangatan ut ända till Marieberg. Klart som 17 att det blir fullt om en stad av Örebros storlek bara har en enda ynka liten självplocksbutik i hela stan.

Vet inte vem som bestämt detta; om det är Systembolaget själva eller de styrande i Örebro, men inte rimmar det så väl med hur man resonerar i övrigt. Inte bra för miljön att man ska tvingas ta bilen och åka minst 5 km om man vill ha nåt utöver det vanliga plock-sortimentet. Och jag trodde man ville locka IN folk i stan, inte tvärtom. Med alla dyra ombyggen av gator och torg mm. Men vad hjälper det om man inte gör nåt för att behålla butikerna och samtidigt se till att de som finns kvar har öppet när folk har tid att handla?

Vårfest

Efter en MYCKET hektisk dag med jobba, bilbesiktning (bilen var frisk tack o lov!), blåsig färd på motorvägen samt kontraktsskrivning på hus var det dags att bege sig till avdelningens vårfest, som i år var förlagd till trevliga Stadsträdgården. God mat som vanligt där!

Nu har man skrevet unner...

... som danskarna brukar uttrycka det när cyklisterna har skrivit på för nytt lag. Det bidde huset vi helst ville ha. Det som såg ut som ett litet hyreshus. Som vi först inte ens brydde oss om att titta på bilderna på, och som min kära moder dissade med kommentaren: "köp vad som helst utom det där". Men som när man började titta närmare visade sig vara jättetrevligt - inte alls en lång korridor med en massa små rum på rad som det såg ut att vara först.

Så nu blir det en hektisk tid med mycket nytt att tänka på. Som t.ex. pellets. Vem har väl nånsin tänkt på pellets? Jo säkert rätt många men iaf inte jag. Pellets har jag alltid trott varit nån slags hästmat, inte nåt man värmer hus med!

Baffi tittar på dagens tappa och väntar på att få dela en skål glass med matte


Årets snabbaste Mio

Här går man och tycker att man är i dålig form och så klämmer man till med årets bästa tid på sträckan! Jag får tacka damen som ploppade ut 5 meter framför mig i Örnsro och agerade hare ända till bron över motorvägen. Men overallt så är ju förståss mina tider riktigt skräp fortfarande. Och för närvarande är jag mest inriktad på att försöka få igång kontinuitet med löpning nästan varje dag. Har kommit fram till att det nog är det som är det bästa för vikten. Så tider och snabbhet får komma i andra hand just nu.

Rätt skönt väder idag men inte alls så varmt som alla andra tycks påstå. Men för löpning fullt tillräckligt.

Runda: Mio
Tid: 31,58
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 281
Antal km kvar till ÅSL: 419
Vikt: 61,5

Nice väder, shame about the form

Har haft två dagars vila/slappa, en planerad (fredagen) och en oplanerad (hanns inte med igår pga tur till Kumla med biltvätt mm). Men idag var det dags. Kändes riktigt segt till att börja med. Blev något bättre när jag fick vända av hemåt och fick vinden i ryggen, men fortfarande tungt. Konstigt nog var tiden inte bland årets sämsta på sträckan.

Runda: Gustavsvik
Tid: 37,47
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 275
Antal km kvar till ÅSL: 425
Vikt: 61,5

Kort em löp

Blev en lugn tur även idag. Konstigt nog exakt samma tid som i tisdags!

Runda: Slussen
Tid: 28,02
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 269

Antal km kvar till ÅSL: 431
Vikt: 61,5


Litet löp idag igen

Sakta mak, inte så långt, soligt väder... kändes rätt behagligt idag. Och inte den allra sämsta tiden på sträckan. Dagen wildlife: en hare som mumsade på nåt gott borta vid Örnsro.

Runda: Mio
Tid: 34,24
Antal avklarade km idag: 5
Totalt avklarade km: 265
Antal km kvar till Gbg: 435
Vikt: 61,5

Gässlingar

Här finns bilder på såna där små sötingar som jag såg på gårdagens löptur i Stadsparken!

Ooops jag lufsar igen

Dags att prova att springa lite igen efter förkylningsuppehållet. Det blev en kort runda i ett makligt "knappt-andfådd"-tempo. Det kändes rätt bra men tiden är förståss inget att skriva hem om (hm... skriver om det gör jag ju tydligen ändå, åt vilket håll vet jag inte).  Vädret var fint och gässen har fått de mest bedårande små ulliga ungar!

Det nya målet för träningen är Åstadsloppet i mitten av augusti, och antal önskade km till dess (30-40 per vecka) har räknats om till årsniva för att kunna fortsätta räkna mha träningsdagboken på nätet.

Runda: Slussen
Tid: 28,02
Antal avklarade km idag: 4,3
Totalt avklarade km: 260

Antal km kvar till ÅSL: 440
Vikt: 61,5 (faktiskt positivt överraskad, har inte vägt mig på över en vecka och hade väntat mig 64 eller nåt)


Suger som en svamp

Har lärt mig av Leila som lagar mat på TV att man inte ska skölja svamp eftersom den suger upp vätska som.... ja just det: en svamp! Men här ligger dom ändå, nysköljda och antagligen helt fyllda med vatten:

Och varför har jag då gjort mig skyldig till denna matlagningssynd? Jag som annars slaviskt följer alla råd som den duktiga Leila ger. Jo, för att jag tycker det är äckligt att inte skölja sånt som legat öppet på ICA för alla och envar att kladda på!

Moringa

Köpte en Moringa scrub-creme från Body Shop och blev helt besatt av doften. Eftersom man inte kan hålla på och skrubba sig hela tiden så gick jag iväg och köpte ett smör också!

Dålig karaktär

Detta (hämtat från min träningsdagbok) säger väl allt:

Personbästa: 5:40 min/km Totalt 2009:   255,6 km

Målsättning:
Många... ett konkret o närliggande mål är att klara Göteborgsvarvet på en,för mig, rimlig tid dvs under 2 timmar.
Sen vill man ju som vanligt gå ner i vikt också :)

Jaha, här har vi en som är dålig på att nå upp till sina mål:
1) Bidde inget Gbg-varv pga förkylning
2) De 500 k jag skulle gjort innan Gbg blev 255
3) Hade hoppats komma ner på tider runt 5min/km - ligger fortfarande på 5,40

Så nu är det nya mål: Åstadsloppets halvmara den 22 augusti, fram till dess totalt 700 km i år (dvs. 445 från nu o14 v kvar = strax under 4 mil per vecka tror jag). Få se nu hur det går med detta :)

Fernet Citron

Har avnjutit en gåva från Frau Biber, sehr gut!

Agent Baff med rätt att njuta

Stor-Baffen myser i solen:


Dagens kram går till gänget på Målda som mist sin stora fina Zorro idag :(

Schlager - what's the hype

Snodde just (och i förra inlägget också när jag tänker på det) ordet "hype" från Pernilla, som funderade över hypen med Norge. Jag förstår inte hypen med schlager överhuvudtaget. Haft programmet på i bakgrunden nu ett tag och allt som hörs innifrån TVn är gallskrik och nån programledare som på tafflig engelska försöker vara rolig. Till råga på allt de svenska programledarna Clampan (som förr haft min största respekt) och nån kille. Är dom allvarliga? Har nån talat om för dom innan vad dom ska tycka och säga? För sådär positiv kan man väl bara inte vara över så mycket skit? "Här kommer en av mina favoriter" säger nån. Och så blir det nån riktgit dålig låt. Sen "nu blir det riktigt hög kvalité". Då kommer nåt ännu värre. Och när den mest tacky kvinnna man nånsin sett är klar kommer ett: "åh vilket fantastiskt framförande". Hjälp! Och sen kommentarer av vad som sker: "och dom korta där, och den blåa" (moldaviska dansare), "nu ska dom blåsa tillsammans här" - framförda med samma allvar som Patrik Ekwalls direktrapporter från bänken på handbolls-vm. Det är nu man börjar undra om allt är en enda gigantisk uppvisning i ironi? Och att det har varit så under hela sändningen?

Good news, bad news...

...fast jag väljer att slänga om ordningen och ta BAD NEWS först:
Har varit lite förkyld senaste veckan och nu har jag tagit beslutet att jag inte törs chansa och åka ner till Göteborg och springa på lördag. Jättetråkigt. Fast å andra sidan har jag ju slarvat rejält med träningen så det hade antagligen inte gått så bra ändå. Så nu får jag leta efter ett nytt mål (dvs. en ny trevlig halvmara) och köra på med fortsatt träning så snart förkylningen blir bättre.

Och så lite GOOD NEWS:
Var på HM på lunch för att kolla om det skulle finnas nåt kvar från den nya fina Matthew Williamson kollektionen och det gjorde det :) Verkade inte alls vara nån hype (slapp trängas med 1000 galna fjortisar, jippee) och det fanns mycket kvar. Men däremot så misstänker jag att dom inte hade fått in alla delar av kollektionen, för några saker fanns det inget alls av, medan av det som fanns fanns det  säkert 10 ex. Så jag kom hem med en sån där fin puccig sjal och ett svart/vitt linne som är både snyggt och användbart!


Hus?

Idag har vi varit och kollat på ytterligare två hus (klämde 2 förra veckan). Det första var fräscht men alldeles för litet och med noll förvaringsmöjligheter. Det andra däremot kändes helt klart intressant... kanske inte direkt vackert men väldigt charmigt och med stora möjligheter till att göra det perfekt. Nu har man mycket att fundera på...

Shoppingstopp - eller ej?

Hade bestämt mig för att ta ett shopping-stopp under maj. Inte av några som helst ideologiska skäl (näää, här regerar konsumtion), utan mer för att jag har brist. På pengar och plats. Men nu fick jag precis en påminnelse om att Matthew Williamson kollektionen för HM släpps 14 maj. I alla butiker, nåt som skulle kunna tyda på att man inte behöver köa 4 timmar och slåss för att få åt sig ett plagg, nåt som jag aldrig skulle orka göra, hur mycket jag än vill ha det.

Har precis den där pucciga rivierakänslan som jag blir besatt av så fort solen tittar fram på våren. Ser mig själv insvept i dessa underbara tyger och färger, med stoooora coola solbrillor och massor av guldsmycken, sittande på en bar i San Remo. Sippande på en Campari. Måste nog kolla lite på hm.com ikväll...

Helgen

Har varit lite dåligt med bloggande på sistone. Haft fullt upp med besök, både fådda och gedda.

I fredags var det middag med föräldrar som skulle åka hem till Bynn dan efter. Baguetter med brie och balsamvinägersirap samt ett gäng Calle-bollar.


Sötnosan Candy ville förstås vara med!


Sen på lördag blev det förfest hos Linda och därefter besök på Strömpis och Metallsvenskans efterfest.


Efter sådana aktiviteter kan det ju inte bli nåt annat än en riktig degarsöndag!
Och just - Girot har börjat :)

Internat med jobbet

Igår och idag har min enhet varit på internat på Karmansbo herrgård. Vi har jobbat hårt med att definiera arbetsmoment och vilken personalgrupp som ska göra vad så vi kan jobba ännu mera effektivt, nåt som är speciellt viktigt nu när vi har så mycket att göra.

Det uppges spöka på stället, men jag såg då inget skrömt. Rummen var fina och jag hade en kakelugn på mitt.


Jag och min nya kollega Örjan, som var den minsta arbetsgruppen, fick äran att göra vårt grupparbete i en vacker soffgrupp där den ena soffan hade en viss likhet med Silvstedts läppar!


På kvällen blev det middag med riktigt god buffé...


Herr Nilsson köpte grappa (men det gjorde inte jag denna gång)

Metallica

Nytt försök, och den här gången blev det musik också!

Seeeeg löpning

Hade planerat att köra lite intervaller idag, men det var så segt så jag fick nöja mig med att lunka runt lite sakta. Fanns ingen som helst kick i benen trots 2 dagars vila. Dessutom en kall ilsken vind som lyckades vara motvind hela rundan runt. Fast så kan det ju vara i sånt här slätt-landskap, det vet jag sen min tid i Uppsala. Sen är ju löpning före lunch inte riktigt  min grej heller, men fick klämma in en tur nu eftersom det inte kommer att bli så mycket tid för löpning de närmaste dagarna.

Runda: Gustavsvik
Tid: 37,37
Antal avklarade km idag: 6
Totalt avklarade km: 256
Antal km kvar till Gbg: 244
Vikt: 61,5

Korthårs-tesern Candy

Idag var det dags för lilla fröken Candy att bli friserad. Hon hade blivit full med tovor som knappt gick att reda ut. Försökte med nån enstaka men, förutom att det tog lång tid och antagligen inte var så skönt för henne när jag höll på och slet i pälsen, så blev resultatet bara att hon såg ut som en risbuske där jag rett ut tovorna. Så på uppmaning av uppfödare Helén som fått göra samma sak med syster Lizzie så tog jag och klippte henne helt och hållet idag. Bara svansen, tofsen och delar av ansiktet som fått vara kvar långt. Har aldrig klippt nån hund förut, men som tur är så är jag ju van att klippa efter att ha hållit på med Baffi regelbundet i över 11 år. Jag har rätt bra koll på hur man ska hantera saxen för att komma åt under tovorna utan att klippa i de små liven.

Hon blev så fin men ack så liten! Men jag tror hon tyckte det var skönt för hon sprang runt som en tok när hon kom in efter promenaden hon fick direkt efter klippningen. Eftersom det är ganska kallt nu så fick hon för säkerhets skull ha på sig sin svarta t-tröja när hon var ut. Har ju nästan ingen skyddande päls kvar nu!

Friseringen pågår (och långtungan har kommit ut):


Färdig!


Hallsbergs-cross

Idag har jag o farsan varit till Hallsberg o kollat när J kört cross. Det var skoj och J var så duktigt så jag blev faktiskt lite stolt :) Och farsan tyckte nog också det var skoj, gammal cross-åkare som han är, junior-mästare i Dalarna nån gång för länge sen enligt egen utsago!Candy är här igen!

Igår kom mina föräldrar hit med Candy. Så då blev det stor middag med Js favvo-veg-rätt, Prosecco mm. Lilla pöt-fröken Candy ville inte ställa upp på nåt porträtt, så det får komma senare :)


Långpass i Kumla-trakten

Idag skulle J till sitt jobb och meka med sina fordon, så jag passade på att förlägga mitt långpass till lite andra omgivningar än de vanliga. Har ju cyklat mycket i dom där trakterna för länge sen så jag hade väl nån vag aning om vart vägarna bär. Blev en tur förbi Kävesta och jag vände vid ett ställe som hade det märkliga namnet Oxelvärsta! Underbart väder men själv såg man ut som ett grillat UFO efter turen, som tog nästan 2 timmar.


Och på köpet fick jag se gafflar, gaffelämne, en italiensk buss och en crosscykel :)


Runda: Oxelvärsta
Tid: 1,53,10
Antal avklarade km idag: 17
Totalt avklarade km: 250
Antal km kvar till Gbg: 250
Vikt: 61,5

RSS 2.0