Förkyld och OS-mössan

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen... Men idag är jag hemma och förkyld (börjar bli trött på att gå runt och frysa med rinnande snok nu), så jag ska passa på. Ligger helst i värmen uppe i sovrummet, men nu är det sent lunch-break på nedervåningen.

Snälla J har installerat drivrutinen för min kamera på datorn här nu, så nu kan det iaf komma nån slags bilder. T.ex. på OS-mössan jag började virka igår. Har ju tyckt den varit så snygg, ända sen jag den för första gången i en intervjun med nån skidskytteledare.

Och i gårdagens lokaltidning fanns det mönster. Tyvärr hade jag varken så tjockt garn eller stor virknål, dessutom tror jag inte mönstret stämde helt - var nåt med randningen och varven som jag inte fick ihop. Och det ser verkligen mer ut som en kombination av stolpar och luftmaskor, snarare än bara fasta, men det kan ju vara en synvilla pga det tjocka garnet.

Så det blev att improvisera lite (dubbelt garn, nål nr 6 i st f 8, lite mer utökningar). Desstuom hade jag inte så många färger, så jag tycks tävla för Jämtland!


Uppdatering

Skulle blogga igår men då funka det inte :(
Så jag får köra två dagars nu i stället.

Vet inte om det är cortisonet eller om jag bara är allmänt pigg, men vaknade iaf tidigt igår och kände mig pigg nog för att gå till jobbet. Tog sena bussen för säkerhets skull för att hinna känna efter lite mer, men det var OK så jag jobbade på förmiddan.

Idag hade jag bestämt mig för att ta det lugnt på fm och jobba eftermiddag eftersom det var avtackning sent på em för vår gamla kära metodare Sixten som går i pension. Så jag åkte in strax före lunch och klev av vid södra och passade på att göra några sen länge eftersatta ärenden på stan som jag inte hunnit med. Sen blev det jobba några timmar innan det var dags för firandet av Sixten. Det bjöds på Västerbottenost och vin, som båda intogs i snabb takt för att jag skulle hinna med bussen hem. Så jag känner mig lite dragen nu - antagligen lite cortison kvar i kroppen. Det är skoj att blanda piller och alkohol!

Fortfarande inga bilder eftersom jag inte haft tid att installera kamerans drivrutiner.

Redan kommit av mig...

...med bloggandet. Tog lite bilder på gårdagens Calle-bollar med min kamera som jag tänkte lägga upp. Men eftersom kameran är så gammal och sämst i världen kände inte datorn igen programvaran, utan krävde installations-CD. Som jag inte orkar leta fram just nu.

Sitter och kollar schlagern. Blandad kompott som vanligt. Men Salem är ju superduktig. Och hårdrocksballaden var inte heller så illa.

Dagens buss

Har sen länge gett upp att åka tåg; dom går knappt överhuvudtaget i det här dåliga vädret. Det är dessutom jobbigt att gå ända till station när det är kallt och ruggigt.

Så därför åker jag nu buss till jobbet. Det har funkat väldigt bra. Igår var den försenad för första gången sen jag börja åka. Men det berodde på att bussen fått plocka upp alla resenärer från tre inställda tåg.

Idag kom den i tid, men vi fick stå som packade sillar, ungefär dubbelt så många människor som egentligen får plats. Buss nummer två satt fast på en bro i Hallsberg, så vi fick åka i den fullpackade bussen ca 1 km. Sen blev vi avsläppta och fick ta en annan buss som kom nästan på en gång. Så på det stora hela hade bussbolaget ordnat det fint, och vi blev nästan inte något försenade.

Hoppsan!

När jag äntligen fick aschlet ur igår kväll och skrev ett inlägg, så hade det inte gått in. Bluäääääh!
Så nu har jag tryckt på knappen igen, få se om det kommer två gånger nu eller...

Hej igen!

Är medveten om att jag varit slö och inte bloggat på evigheters evighet. En stor orsak till detta är att min vanliga dator är paj och den jag använder nu inte kan ta emot bilder från min mobil.

Har hänt ganska ofta att när jag lagat nån tjusig mat, shoppat nåt skoj eller kanske hittat nåt av djuren i nån rolig eller gullig pose, att jag tänkt att "ah, det här måste jag lägga ut på bloggen". Men genast kommit på att det inte funkar :(

Tycker det tar lite för mycket tid att hålla på och skriva långa inlägg, som det lätt blir om man inte kan ta till bilder. Men jag ska försöka skärpa mig och åtminstone skriva nåt litet varje dag. Hellre kort än bra! Eller... hm... Och så ska jag undersöka möjligheten att få över bilder från min kamera. Den har jag ju inte med överallt, som mobben, men här hemma finns den ju iaf. Och den har sladd!

RSS 2.0